Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Mit nézzen a család?

 Filmajánló: Dolittle

 A Dolittle 2020-ban bemutatott amerikai kalandfilm, fantasy, vígjáték, amelyet Stephen Gaghan rendezett a Doctor Dolittle című meseregény alapján.

A forgatókönyvet Stephen Gaghan, John Whittington és Thomas Shepherd írta. A producerei Susan Downey, Jeff Kirschenbaum és Joe Roth. A főszerepekben Robert Downey Jr., Michael Sheen, Harry Collett és Jessie Buckley láthatók. A film zeneszerzője Danny Elíman. 

A tartalomból: 

Egy fiatal fiú az erdőben vadászik a nagybátyjával, aki arra kényszeríti, hogy vadkacsákra lőjön. A fiú elfordítja a puskáját és a lövéssel véletlenül egy mókust talál el. Egy beszélő papagáj repül oda, és a fiút Dr. Dolittle birtokához vezeti, ahol egy titkos járaton be tudnak jutni a kertbe.

Dr. John Dolittle, a fiatal Viktória királynő Angliájának híres orvosa és állatorvosa néhány éve elveszítette feleségét, Lilyt, aki tengeri felfedezőútra indult, de a hajója viharba került és elsüllyedt. Azóta Dolittle elhanyagolt külsejű remeteként él a birtok magas falai mögött, társasága csupán egzotikus állatainak seregletéből áll, akiknek nem csak megérti a beszédét, hanem válaszolni is tud nekik.

A fiú a kertben többek között elefántokat és zsiráfokat lát, majd amikor feltűnik egy jegesmedve és megindul felé, a fiú megijed és futni kezd, de egy háló csapdába ejti.

A házban lakó állatok jelentik a gazdájuknak, hogy a csapdában van valaki. Ugyanakkor a csapda közelében egy úri módra öltözött kislány jelenik meg, aki szintén Dr. Dolittle segítségét kéri, mert a fiatal Viktória királynő súlyos beteg, és szeretné, ha Dr. Dolittle meggyógyítaná. Dr. Dolittle kijelenti, hogy ő már nem foglalkozik gyógyítással, pláne nem emberek gyógyításával. Amikor azonban az állatai felhívják rá a figyelmét, hogy ha a királynő meghal, akkor a birtok tulajdonjoga visszaszáll a királyi házra, őket pedig szélnek eresztik, Dr. Dolittle véleménye megváltozik.

Morcos március
A fénysebesség mérése

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2021. január 16. szombat

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/