Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Mit nézzen a család?

 Filmajánló: Dolittle

 A Dolittle 2020-ban bemutatott amerikai kalandfilm, fantasy, vígjáték, amelyet Stephen Gaghan rendezett a Doctor Dolittle című meseregény alapján.

A forgatókönyvet Stephen Gaghan, John Whittington és Thomas Shepherd írta. A producerei Susan Downey, Jeff Kirschenbaum és Joe Roth. A főszerepekben Robert Downey Jr., Michael Sheen, Harry Collett és Jessie Buckley láthatók. A film zeneszerzője Danny Elíman. 

A tartalomból: 

Egy fiatal fiú az erdőben vadászik a nagybátyjával, aki arra kényszeríti, hogy vadkacsákra lőjön. A fiú elfordítja a puskáját és a lövéssel véletlenül egy mókust talál el. Egy beszélő papagáj repül oda, és a fiút Dr. Dolittle birtokához vezeti, ahol egy titkos járaton be tudnak jutni a kertbe.

Dr. John Dolittle, a fiatal Viktória királynő Angliájának híres orvosa és állatorvosa néhány éve elveszítette feleségét, Lilyt, aki tengeri felfedezőútra indult, de a hajója viharba került és elsüllyedt. Azóta Dolittle elhanyagolt külsejű remeteként él a birtok magas falai mögött, társasága csupán egzotikus állatainak seregletéből áll, akiknek nem csak megérti a beszédét, hanem válaszolni is tud nekik.

A fiú a kertben többek között elefántokat és zsiráfokat lát, majd amikor feltűnik egy jegesmedve és megindul felé, a fiú megijed és futni kezd, de egy háló csapdába ejti.

A házban lakó állatok jelentik a gazdájuknak, hogy a csapdában van valaki. Ugyanakkor a csapda közelében egy úri módra öltözött kislány jelenik meg, aki szintén Dr. Dolittle segítségét kéri, mert a fiatal Viktória királynő súlyos beteg, és szeretné, ha Dr. Dolittle meggyógyítaná. Dr. Dolittle kijelenti, hogy ő már nem foglalkozik gyógyítással, pláne nem emberek gyógyításával. Amikor azonban az állatai felhívják rá a figyelmét, hogy ha a királynő meghal, akkor a birtok tulajdonjoga visszaszáll a királyi házra, őket pedig szélnek eresztik, Dr. Dolittle véleménye megváltozik.

A gomba alatt
2019-es újítások: Egy drón, amely belefér egy kato...

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2020. október 30. péntek

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/