Filmajánló: Az oroszlánkirály 2019

Az oroszlánykirály

 Jon Favreau rendező és a Disney filmje, AZ OROSZLÁNKIRÁLY az afrikai szavannára repít el, ahol jövendőbeli király születik. Simba mindennél többre tartja apját, Mufasa királyt, és komolyan veszi, hogy egyszer majd az uralkodás feladata reá száll. Ám nem mindenki örvend az új oroszlánkölyöknek. Zordon, Mufasa fivére elveszítette helyét a trón várományosaként, így tervet sző. A Büszke Birtokért folytatott harcot árulás és tragédia szegélyezi, Simba pedig kénytelen száműzetésbe vonulni. Két újonnan lelt barát segítségével kell majd eligazodnia a felnőtté válás útján, s végül visszafoglalnia, ami törvényesen megilleti.

Az úttörő filmkészítési technológiát alkalmazó AZ OROSZLÁNKIRÁLY a hőn szeretett figurákat teljesen új módon vonultatja fel.

A mozik rendszeres vendégei lesznek az újra és újra mesélt történetek, visszatérő ismerős karakterek és már jól ismert világok. A remake hullámok közül is az egyik legsikeresebb a Disney stúdió saját animációs klasszikusait feldolgozó élőszereplős filmjei. Így idén az Aladdin feldolgozása után már másodjára ülhetünk be egy örök klasszikus modern technikával elkészített remake-jére, Az oroszlánkirályra. Az eredeti animációs film bemutatója után 25 évvel ismét átélhetjük Szimba kalandjait, énekelhetjük az azóta is töretlen népszerűségnek örvendő dalokat és sírhatunk ismét Mufasa halálán. Mindezt „élőszereplős" változatban, modern CGI technikával megvalósítva.

Forrás: mafab.hu