Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Fiatal egyiptomi feltalálók csapata készítette el az első olyan találmányt, amely segíti a sebészeket a műtőben és megmentheti az orvosi gondatlanság potenciális áldozatait.

Fotó: egyptiangeographic.com

 Fiatal egyiptomi feltalálók csapata készítette el az első olyan találmányt, amely segíti a sebészeket a műtőben és megmentheti az orvosi gondatlanság potenciális áldozatait.

Az vitathatatlan tény, hogy az orvosi hibák aránya világszerte növekszik. Az Egészségügyi Világszervezet szerint mintegy 98 000 orvosi hibát követtek el az amerikai kórházakban, ezen kívül 43 000 a brit kórházak által elkövetett hiba, 18 000 a francia kórházakban, és még az arab országokban is, különösen Szaúd-Arábiában, legalább , 1200 orvosi hiba.

Az információ a páciensről, az orvosok számára a legfontosabb dolog ami segítheti a munkájukat. Általában ez az, amit az orvosok igényelnek betegükről, és hangsúlyozzák, hogy ez az orvosi hibák magas arányának első számú oka, de ugyanakkor rámutatnak arra, hogy a műtőkben nincs felszerelés és eszköz, amely szükséges a műtét megfelelő elvégzéséhez és a legjobb munkájukhoz.

Egy fiatal, innovatív tudományos csapat képes volt kitalálni egy olyan sebészeti orvosi szemüveget, amely lehetővé teszi az orvos számára, hogy a műtőben végezze a munkáját azáltal, hogy a találmány eléjük tárja a rendelkezésre álló összes információt. A Medica csapata, amely Nour Ad-Deen Ahmed, Anwar Reda Al-Wakeel, Waleed Helmy és Amgad Muhammad Serry tagjaiból áll, ők akik a páciens összes szükséges információit tároló szemüveget készítették. Elmondásuk szerint látták, hogy a sebészeknek minden szükséges információt meg kell adni, hogy hatékonyan dolgozni tudjanak. Ez egy műtét sikerének legfontosabb eleme.

Azt állítják, hogy az egyiptomi betegnek napi hat halálos orvosi hibának vannak kitéve, és ezeknek a hibáknak a 90% -át információhiány okozza. Ez az oka annak, hogy a Medica csapat elképzelte ezt a szemüveget és kidolgozták az ötletüket; hogy meg tudjanak adni a sebészeknek minden információt, amelyre szükségük van a betegekkel végzett kezelés során.

Nour Ad-Deen Ahmed megerősítette, hogy a műtéti szemüveg lehetővé teszi a sebész számára, hogy bármilyen beteggel kapcsolatos információt megszerezhessen, például korábbi diagnózisokat, EKG-t (EKG), orvosi analíziseket, valamint a betegek által alkalmazott gyógyszereket. Ezenkívül megemlítette, hogy a tervezés számítógépes technológián és szoftveren alapszik. Ezenkívül rámutatott, hogy a csapat 90 ezer font finanszírozást fog kapni annak érdekében, hogy kibővítse a kamera tervezésének és gyártásának javításán dolgozó tevékenységeit, és hogy jelenleg Kairó kórházaival együttműködhessen azért, hogy meghatározzák az összes sebészeket érintő problémát.

Forrás: egyptiangeographic.com

Fotó: egyptiangeographic.com
Leónárdó és az új lakó
Tervezgetés

Kapcsolódó tartalom

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Lépj be
Vendég
2020. február 19. szerda

Captcha kép