Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/

Fehér oroszlánkölyök Szegeden

 Fehér oroszlánkölyök Szegeden

A szegedi vadaspark kifutójában látható a májusban született világos színű, szinte fehér oroszlánkölyök, amely gondozóitól a Szonja nevet kapta.

A nőstény május 15-én az oroszlánház biztonságában hozta világra kicsinyét. Az anyát és a kölyköt néhány hétig ezt követően is elkülönítve tartották a hímtől, Timbától, a családtagok eddigre már találkozhattak a kifutóban.

Habár ritkaságszámba megy, és ezért nem is hallhatunk róla túl gyakran, fehér oroszlánok is léteznek Timbavatiban Dél-afrikában.  A fehér oroszlánokban található recesszív gén felelős szokatlan színükért (ahogy a fehér tigriseknél is sok, az állatkertekben és állatbemutatókon szereplő fehér tigrist tenyésztettek ki ezzel a génnel). A fehér oroszlán azonban jelentős hátránnyal küzd, amikor vadászni indul: fehér színe ugyanis felfedi rejtekhelyét. A fehér oroszlán kihalóban lévő színváltozat, szaporodásuk ritkaságszámba megy, és mindössze kétszáz él belőlük a világon. Állatkertekben is ritka, fogságban mindössze 500 egyed él belőle. Magyarországon a Nyíregyházi Állatkertb, a Szegedi Vadasparkban, és a Győri Állatkertben látható.

Neves napok
Született egy kis tapír

Kapcsolódó tartalom

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2020. május 25. hétfő

Captcha kép