Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Dávid és a varázslatos kiskutya

Dávid és a varázslatos kiskutya

Farkas Cs. Tekla: Dávid és a varázslatos kiskutya

 Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy kisfiú. Ez a kisfiú szeretett volna egy kiskutyát, de a szülei nem engedhették meg maguknak, hogy kutyát tartsanak, mert nagyon szegények voltak. A mindennapi falatokért is meg kellett, hogy dolgozzanak, nem volt terülj - terülj asztalkám, sok édesség és sok – sok játék. A fiú nem is bánta mindezt, elég volt neki a kevés is, de kutyát, azt mindennél jobban szeretett volna, hogy legyen kivel játszania, legyen kivel sétálnia és hozzábújhasson valakihez éjszaka.

Egyik nap vásár volt a faluban, s a kisfiú addig-addig könyörgött az anyukájának, hogy menjenek el, nézzenek szét, nem baj, ha nem kap ajándékot, csak hadd csodálja meg a sok szép új ruhát, kisautót és persze az állatokat, amiket árulnak. Az anyukája beleegyezett, gondolta, legalább addig is sétálnak egyet és együtt lehetnek. A fiúcskának nagyon tetszett a vásár, izgalommal nézte a színes és szépséges dolgokat és az állatvásáron néhány kecskét, tyúkot és kutyust meg is simogathatott, igaz aztán ott kellett őket hagynia.

Ahogy továbbmentek, a gyermek megpillantott egy játékos bódét és meglátott egy régi, ütött -kopott kutyaplüsst, aminek hiányzott az egyik lába, kijött belőle a tömés és már szemei sem voltak. A néninek, aki a játékokat árulta, feltűnt, hogy mit néz a kisfiú

- Mondd csak fiúcska, szeretnéd? – kérdezte kedvesen.

- Igen - derült fel az arca – de azt hiszem, hogy nincsen pénzünk rá.

- Ha elárulod a neved, neked adom, nem kell érte fizetned. Szegény kutyus úgy is itt szomorkodik egy ideje. Senki sem akarja hazavinni, hisz olyan rossz állapotban van már.

- Dávid vagyok, és én nagyon szeretném hazavinni – mondta Dávid örömtől piruló arccal. – Enyém lehet, anya? – fordult most az anyukájához.

- Hát persze kicsim – szólt az anyukája.

- Nos, Dávid, akkor ez a kutyus mától a Tied. Vigyázz rá nagyon és gondoskodj róla – mosolygott a játékárus, és odaadta a fiúnak az ütött-kopott plüssállatot.

Megköszönték az ajándékot és elindultak hazafelé. Habár Dávid eddig élő kiskutyát akart, és nem játékot, most ennek a plüsskutyusnak is úgy örült, mintha igazi lenne. Attól a perctől fogva, hogy az övé lett, mindenhová magával vitte, és soha nem is akarta elengedi. Éjjelente hozzábújt, játszott vele, cirógatta, játékból sétáltatta és etette. Nagyon elégedett volt, hogy végre van egy kutyája. Bátornak nevezte el. Csak néha volt szomorú és akkor is csak azért, mert attól félt, hogy Bátor nem érzi jól magát. Hiszen nem voltak szemei és az egyik lába is hiányzott. A fiú így is nagyon szerette, de szerette volna meggyógyítani, hogy semmije se hiányozzon a kutyusnak, úgy gondolta akkor aztán teljes lenne a boldogsága.

Egyik éjszaka, amíg álmodott, Dávid kiejtette a kezéből Bátort. A földre esett és ott maradt. De az anyukája észrevette s mivel úgy is nagyon rossz alvó volt, összeszedett néhány régi ruhaanyagot és két gombot. A ruhaanyagból apró lábat varrt, a maradékból rendbe hozta a kutyus tömését, megöltögette, a gombokat pedig felvarrta szemeknek. Amint végzett, visszarakta kisfia ágyába, hű barátját, Bátort.

Reggel a kisfiú nagyon megörült, hogy a kutyus kapott új szemet és lábat. Arra gondolt, hogy ez egy csoda. Hiszen azt kívánta előző este, bárcsak rendbe jönne Bátor. Dávidnak az is eszébe jutott, hogy ha csoda történhet egyszer, talán csoda történhet máskor is. Ezért azt kívánta bárcsak…

S tudod mi történt aznap éjjel? Bátor életre kelt és mohón nyalogatni kezdte a fiúcska kezeit. Igazi kiskutya lett belőle, igazivá lett, mert a kisfiú annyira szerette. Ámbár azt is el kell mondjam, Neked, hogy csak éjjelente változott igazivá. Nappal a megjavított, ütött-kopott kiskutya volt. Dávid ezután is sokat játszott vele, de ha lehet még jobban vigyázott rá. A titkát, hogy van egy varázslatos kiskutyája, aki éjszakánként igazivá változik, senkinek sem árulta el. 

Dió Magazin - 2021 - December
Tóthárpád Ferenc - A szél és a hóember
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2022. január 25. kedd

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/