Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Elkészül- e a megálmodott nemzetközi vonal: a „Kína – Oroszország – Kanada – Amerika" vasúthálózat, a legmodernebb golyósvonatok számára?

 Elkészül- e a megálmodott nemzetközi vonal: a „Kína – Oroszország – Kanada – Amerika" vasúthálózat a legmodernebb golyósvonatok számára?

 Kínában jelenleg az egyik legterjedelmesebb és legimpozánsabb nagysebességű vasúthálózat található a Földön, és ezek nem mutatják a lassulás jeleit.

Kína nagysebességű golyósvonatainak , 13. 000 km- es vasútvonalat akar építeni, amely Kínából szárazföldön halad, Kelet-Oroszországban Szibérián keresztül felfelé, majd a tenger alatt a Bering-szoroson keresztül Alaszkába tartva. Innen a kanadai Yukon és British Columbián át, az USA-ba. Az elképzelések szerint, miután megépül, tovább terjesztik nemzetközi vonalukat az Egyesült Államok minden sarkába.

Mennyi lehet egy ilyen beruházás ára? Legalább 200 milliárd dollár! A tervek 2014-ben jelentek meg, amikor több sajtóorgánum foglalkozott a Bejing Times jelentésével. 

Ezt „Kína – Oroszország – Kanada – Amerika" vonalnak hívnánk (fülbemászó, tudjuk), és mind a négy nemzetre kiterjedne, összekapcsolva őket a kereskedelem, az idegenforgalom és a gazdasági fellendülés érdekében. A Bering-szoroson átnyúlva megkövetelné egy négyszer nagyobb víz alatti alagút létrehozását, mint a Csatorna-alagút, egy sokkal fejlettebb csúcstechnológiával ellátva.

Kép: IFLSCIENCE!

 Kína 2018-ban hagyta jóvá a világ első víz alatti golyósvonatát, amely országosan a Sanghajhoz közeli kikötővárosból, Ningbo-tól a keleti partok közelében fekvő szigetek szigetcsoportjáig, Zhoushanig terjed. A szinte teljes egészében újonnan épített vasút 77 kilométeres szakaszát lefedve az új útvonal 16,2 kilométeres víz alatti szakaszt tartalmaz. Ez egy Maglev-vonat lesz, amely mágneses pálya felett lebeg, mivel nagy sebességgel halad tovább. Az ambiciózus projekt építése jó úton halad.

Bár ez az alagút lényegesen kisebb, mint a Csatorna-alagút, az áthaladó golyósvonat hozzáadása új kihívásokat jelent az építkezés tervezői számára. Noha keveset tudunk a Kína-Oroszország-Kanada-Amerika vonalon elért haladásról, egyesek azt feltételezik, hogy a Ningbo-Zhoushan vonal egy sokkal nagyobb projekt próbája lehet.

Sanghaj maglev vasút

 Ami az USA-t illeti? 

Lehet, hogy kicsit hátrébb vannak. Az amerikai kormány 2020-ban hatalmas 2570 kilométer vasútvonalat hagyott jóvá, amely összeköti az Egyesült Államokat és Kanadát Alaszkától Albertaig. A 22 milliárd dollárba került vonal, nagy ugrást jelentett az amerikai vasúthálózat számára, amely eddig elmaradt a többi nemzettől. Kína gyorsan bővülő golyósvonat-hálózatának, a híres japán hálózatnak és más nemzeteknek a kísérleteivel előre haladva az Egyesült Államok most kissé hátul áll, amikor a vasúti innovációról van szó.

Sajnos, bármennyire is lenyűgöző lenne a Kína-Oroszország-Kanada-Amerika vonal, úgy tűnik, egyelőre várni kell. A kritikusok gazdaságilag felesleges lépésnek tartják, kijelentve, hogy a repülők és a teherhajók olcsóbb megoldások.

 Akár igazuk van, akár nem, a világhatalmak közötti feszültség azt jelenti, hogy egy ilyen együttműködés - amely a világtörténelem legdrágább megaprojektje lenne - alig lehet több, mint egy csöpp álom. 

Forrás: IFLScience!

Niktinasztia: a jelenség amikor a virág, vagy levé...
Született egy kis tapír
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2021. június 14. hétfő

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/