Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Egészségtámogató holly cserje a yaupon

Kép: edbo23 képe a Pixabay -en

 Egészségtámogató holly cserje a yaupon

A holly cserjék az Ilex nemzetségbe tartoznak, amely több, mint 400 különböző lombhullató és örökzöld cserje, fa és mászónövény csoportja. A fényes, élénk és gyakran tüskés zöld levelekről ismert növény java részt egész évben megtartja élénk lombozatát.Virágai nem feltűnőek,  és általában tavasszal vagy nyáron jelennek meg. 

A yaupon  egy ősi amerikai holly cserje, amely  most új figyelmet kapott a kutatásban és a mezőgazdaságban, mint egy helyi eredetű, aszályálló növény, amely koffein- és antioxidánsokban gazdag.

Texasban és Floridában, ahol a yaupon közönséges vadnövényként virágzik, a teaértékesítők felkészültek a yaupon zöld tea feldolgozására és eladására. Új nemzeti kereskedelmi csoportot hoztak létre, az American Yaupon Association-t, hogy elősegítsék a növény előállítását és javítsák a gazdálkodók kínálatát.

Az új piac egyik legkorábbi belépője a Yaupon Brothers, Florida északkeleti részén. A közelmúltban a vállalat naponta ajánlatokat fogadott el a gazdálkodóktól és a földtulajdonosoktól - különösen a citrusfélék termelőitől, akiknek ligeteit betegség tizedelte. Ezek a termelők azon gondolkodnak, vajon a yaupon jó helyettesítést eredményezhet-e - mondta Bryon White, a társaság alapítója és vezérigazgatója.

A floridai és a texasi A&M Egyetem kutatói dokumentálták a yaupon történetét. Valamikor nagy mennyiségben használták az indián törzsek rendszeresen és speciális harci szertartások alkalmával.

Jack Putz, a floridai egyetem biológusa, aki kutatást tett közzé a yauponról, elmondta, hogy a növény végre középpontba kerül a több száz éves feledés után. 

Esőmese
Háziállatok gyűlése

Kapcsolódó tartalom

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2020. július 04. szombat

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/