Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Szerkesztő

A Dió Magazin Technikai részleg

Dió Magazin - 2021 - Január

Fájl neve: 2021-Dio-Magazin-januar
Fájl mérete: 3.9 mb
Fájl letőltése

 Egészségben, boldogságban, sikerben gazdag Új Esztendőt kívánunk minden kedves olvasónknak!

Az újévben, új arculattal jelentkezünk, a tartalom azonban nem változik. Ismeretterjesztő rovatainkban olvashattok a Nagy Bilbyről, ami valójában nem is olyan nagy. Ez a" félelmetes" elnevezésű, rejtélyes állat számunkra azért is ismeretlen, mert Ausztráliában él, különlegessége, hogy még vízre sincs szüksége az életben maradáshoz, hiszen elegendő számára az élelemből felvett víz mennyisége.

Az Amazonas folyó állatvilágából a tukánt mutatjuk be. Ez a gyönyörű, különleges madár a borsevőfélék közé tartozik. Azt gondolnánk milyen nehéz lehet nekik viselni ezt a hatalmas csőrt, de ez nem így van: a csőre üreges; azt belülről finom csontokból álló hálózat merevíti úgy, hogy az bármely irányból jövő nyomásnak ellenállhasson, ezért könnyűsége dacára igen szilárd.

A denevérek családjából a sárgaszárnyú denevérekről írunk. Farkas Tekla lovassorozatában a színpadi lovakról mesél nem csak a legkisebbeknek.
Országbemutató sorozatunkban Argentínából hozunk érdekességeket. Ki is gondolná, hogy ennek a Dél- amerikai országnak az argentin lakossága több mint 90%-a Európából származik, hiszen lakosai elsősorban Olaszországból és Spanyolországból érkeztek. Napjaink utazóinak, akik ide látoatnak, ma is gyakran olyan az érzése, mintha csak egy mediterrán európai országba csöppentek volna.
A kis gazdik a sünök gondozásához kaphatnak tippeket. Kastély nézőbe Edelénybe látogatunk, a L'Huillier-Coburg-kastélyba, továbbá a történelem kedvelői megtudhatják, hogyan szórakoztak az emberek a középkorban. 

A mesék szerelmeseinek: folytatódnak Fanyar Nyanyar kalandjai, ellátogathatunk az Északi- sarkra Somával egy igazi hótörpéhez, megismerkedhetsz Balambérrel, akinek további kalandjait követheted nyomon magazinunk hasábjain hónapról- hónapra, mesélünk neked Sárkánykáról, Májbojról, a januárról, a pórul járt hóemberről, Télanyóról, a bolondos napokról, a mókás csókáról, a kis rénszarvasról… és még sorolhatnánk!
Ha felkeltettük az érdeklődésedet, várunk szeretettel!
2021-es naptár
Farkas Tekla: Könyvajánló

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2021. január 21. csütörtök

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/