Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Csodás dísznövények: A flamingóvirág ( Anthurium)

Luiz Jorge de Miranda Neto- Luiz Jorge Artista képe a Pixabay -en.

 Csodás dísznövények: A flamingóvirág ( Anthurium)

 A flamingóvirágok fő előfordulási területei majdnem az egész Közép- Amerika és Dél- Amerika északi fele, valamint a Karib- térség  számos szigete. Érdekes megjelenésük miatt számos fajaikat szobanövényként, továbbá a botanikus kertek díszeként tartják, illetve termesztik.

A flamingóvirágnak nagy, trópusi levelei vannak, melyekből különleges virág fejlődik ki. A levelek sötétzöldek, simák és viaszosak is lehetnek, de bársonyos tapintásúak is vannak. A virágok többnyire pirosak vagy rózsaszínek. Mivel nincs extra nagy fényigényük, tarthatjuk a lakásban és az irodában is. Nagyon hálás szobanövény. Konténerekben, virágedényekben jól növekednek, feldíszítve a szobát, asztalt vagy falakat. Idővel nagyra nőnek, de szét lehet osztani őket, azért, hogy megtartsuk a méretüket.

A folyamatos 20 fok az ideális számára Tavasztól őszig öntözzük rendszeresen, de télen mérsékeljük a locsolást. A kemény víz könnyen a növény kipusztulását okozhatja, ezért főként lágy vízzel öntözzük. Ügyeljünk arra, hogy a tálban vagy kaspóban ne álljon folyamatosan a víz. A kiszáradás és a túlöntözés egyaránt megviseli a flamingóvirágot, ilyenkor a levélcsúcsok elsárgulnak.

A flamingóvirág látványos virágát viaszréteg vonja be, melynyálkahártya izgató hatású szaponint tartalmaz, ezáltalgyengén mérgező is. Bőr- és nyálkahártya izgalmat, esetleghányást is okozhat.

Sün-vacok
Dió Magazin - 2021 - November
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2021. november 26. péntek

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/