Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Csodás dísznövények: Kínai leander (Asclepias curassavica)

Kínai leander / Kép: wikipédia

 Csodás dísznövények: Kínai leander (Asclepias curassavica)

 A kínai leander, selyembokor vagy skarlát selyemkóró (Asclepias curassavica) mediterrán hangulatot idéző, Dél-Amerikából származó félcserje, melyet hazánkban dézsás dísznövényként lehet tartani. Különleges külsejű növény, főként virágzata miatt, levelei a leanderére emlékeztetnek. Az élénksárga és piros apró virágok bogernyőbe állnak össze a hajtások végén, és egész nyáron díszítenek. A kínai leander mérgező növény, gondozása során járjunk el körültekintően, viseljünk kesztyűt.

A kínai leander nagyon szereti a sok fényt valamint a meleget is, ezért bátran helyezzük dézsáját tűző napos, világos helyre. Talajok közül a jó vízáteresztő, semleges vagy enyhén savas kémhatású talajtípusokat kedveli.

Rendszeres, de mérsékelt öntözést igényel, a túlöntözést kerüljük. Túlöntözés hatására sárgulni és hullani kezdenek a levelek. Teleltetést igényel, világos, hűvös helyen. A teleltetés alatt csak nagyon kevés vizet kapjon.

Betegségek általában nem támadják meg, kártevők közül a levéltetvek és a takácsatkák okozhatnak problémát. Szaporítani a rizómák szétosztásával, valamint magról lehet.

Nyulak
Az utolsó csukja be a kaput!

Kapcsolódó tartalom

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2020. július 04. szombat

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/