Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Brazíliában sorra pusztulnak a méhek

Brazíliában sorra  pusztulnak a méhek

 A méhek halála a mezőgazdasági vegyi anyagok miatt, már régóta aggodalomra ad okot Brazíliában, ahol 1990 és 2016 között a növényvédő szerek felhasználása 770% -kal növekedett, állítja az Egyesült Nemzetek Szervezetének a mezőgazdasági ágazatot követő szervezete FAO. Már az év elején elpusztult  több mint 500 millió méh, melyek testében kimutatták a finopril jelenlétét.

Ezt az EU-ban tiltott agrokémiai anyagot, amelyet az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége potenciálisan rákkeltőként sorolt ​​be, Brazíliában engedélyezik. A Greenpeace szerint az ebben az országban használt peszticidek 40% -a nagyon mérgező , s melyből 32%  nem engedélyezett az EU-ban. A legrosszabb amitől tartanak: hogy az országban olyan mezőgazdasági termelés folyik, amely az emberi táplálékot elárasztja szennyező növényvédő szerekkel.

Nem könnyített a helyzeten Jair Bolsonaro, Brazilia elnökének idei megválasztása, aki már egyértelművé tette, hogy az egészségügyi vagy környezetvédelmi kérdések nem akadályozzák meg abban, hogy előkészítse az utat a nagy gazdálkodók számára, akik őt támogatták az elnöki versenyen.

Legalább 380 bálna és delfin pusztult el, miután p...
Az orchidea manó

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2020. szeptember 27. vasárnap

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/