Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Bon Jovi két ingyen éttermet nyitott a szegények élelmezésbiztonságának érdekében

Fotó: jbjsoulkitchen

 Bon Jovi két ingyen éttermet nyitott a szegények élelmezésbiztonságának érdekében

 Miközben Jon Bon Jovi nagyon jól ismert zenei karrierjével kapcsolatban, nagyon kevesen ismerik azokat a segítő dolgokat, amelyeket tett, hogy világunk jobb hely legyen. 2006-ban megalapította a The Jon Bon Jovi Soul Alapítványt, amelynek célja a közösség erőfeszítéseinek támogatása, a szegénység és a hajléktalanság körének megszakítása érdekében. Az alapítvány egyik legjelentősebb tette a JBJ Soul Kitchen, a közösségi étterem megnyitása, ahol a rászorulóknak nem kell fizetniük az étkezésükért.

Az első éttermet 2011 októberében nyitották meg a New Jersey-i Red Bank körzetében. A második 2016-ban nyitotta meg kapuit a Toms folyó közelében, egy olyan területen, amelyet 2012-ben a Sandy hurrikán nagy mértékben sújtott.

Mindkét étterem méltóságteljes módon harcol előítélet nélkül az élelmezésbiztonság mellett. Üdvözölik mind a fizető, mind a rászoruló ügyfeleket. A menüben nincsenek árak, de azok számára, akik megengedhetik maguknak, hogy kifizessék , arra ösztönzik őket, hogy adakozzanak 20 dollárt, és azokat, akik nem tudnak fizetni, arra ösztönzik, hogy önkéntes munkátt vállaljanak az étteremben.

A JBJ Soul Kitchen már több mint 105 893 ételt szolgált fel. Az étterem honlapja szerint ezeknek az ételeknek 54% -át adományokkal fizetették, a többi 46% -át önkéntes munkával fedezték.

A mecénásoknak ( a támogatóknak) nem kell asztalt előzetesen foglalniuk. Az étterem  érkezési sorrendben működik, azonban a pénzügyi nehézségekkel küzdő emberek prioritást élveznek.

2019. január 21-én az étterem ingyenes étkezést kínált azoknak a kormányzati alkalmazottaknak és családtagjaiknak, akiket a szövetségi kormány leépített.

Forrás: boredpanda.com

Fotó: jbjsoulkitchen
Fotó: jbjsoulkitchen
Fotó: jbjsoulkitchen
Fotó: jbjsoulkitchen
A nagy kaland
Ingyenes Márton napi program kicsiknek és nagyokna...

Kapcsolódó tartalom

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Lépj be
Vendég
2020. április 01. szerda

Captcha kép