Bear, egy igazi életmentő kutya, aki segít megmenteni a bozóttűz koala áldozatait

 Mivel az ausztráliai Új-Dél-Wales és Queensland területeket tűz pusztította el , minél több erőforrást irányítanak a környékre. Sajnos nem csak az emberek otthonai pusztultak el, hanem sok állaté is, akik, ha még élnek is szenvednek. Ausztrália vadvilága nem képes egyedül harcolni ezzel a katasztrófával. Emiatt vannak olyan kereső csoportok, akiket kifejezetten arra képeztek ki, hogy ellenőrizzék, vannak-e élő koalák az égett területeken. Az egyik legfontosabb csapattag Bear - a koala-felderítő kutya, amelyet Queensland sérült területeire küldtek.

"Bear, a koala-felderítő kutya reményt ad a koaláknak, akik Ausztrália tüzeitől szenvednek, de ezeknek az állatoknak több ilyen hősre lenne szükségük, hogy megmentsék őket a folyamatban lévő katasztrófától. A koala-felderítő kutyánk a mentési erőfeszítések szerves része. Nemrégiben Queensland délkeleti részén és Új-Dél-Wales egyik legsúlyosabban sújtott részén szolgált, ahol a bush-tüzek megsemmisítették a helyi koala populációkat. Bear azon kevés felderítő kutyák egyike, akik a szőrük illatán keresztül megtalálják az élő koalákat "- jelentette be a Facebook oldalán az Állatjóléti Nemzetközi Alap.

Bear skót juhászkutya / koolie keverék, aki együtt működik a Detection Dogs for Conservation munkájával, ahol kifejezetten kiképezték a beteg, elhagyott, árva és sérült koalák kimutatására és vadonban történő észlelésére. A szorgalmas, jó fiú nemrégiben több ausztrál leégett területen is kutatott.

"Bear nagyon koncentrál és ragyogóan összpontosít egy dologra - a játékára, amely a jutalma, és amely tökéletesen alkalmassá teszi a munkára. Nulla ragadozó ösztönnel rendelkezik, amely nélkülözhetetlen a vadon élő állatok felderítésére szolgáló kutyák számára, mivel pusztán az illatokra, és nem az állatra kell összpontosítania "- mondta a Nemzetközi Állatjóléti Alap képviselője a média számára.

Forrás: boredpanda


Fotó: IFAW Australia
Fotó: IFAW Australia
Fotó: IFAW Australia
Fotó: IFAW Australia