Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Bear, egy igazi életmentő kutya, aki segít megmenteni a bozóttűz koala áldozatait

 Bear, egy igazi életmentő kutya, aki segít megmenteni a bozóttűz koala áldozatait

 Mivel az ausztráliai Új-Dél-Wales és Queensland területeket tűz pusztította el , minél több erőforrást irányítanak a környékre. Sajnos nem csak az emberek otthonai pusztultak el, hanem sok állaté is, akik, ha még élnek is szenvednek. Ausztrália vadvilága nem képes egyedül harcolni ezzel a katasztrófával. Emiatt vannak olyan kereső csoportok, akiket kifejezetten arra képeztek ki, hogy ellenőrizzék, vannak-e élő koalák az égett területeken. Az egyik legfontosabb csapattag Bear - a koala-felderítő kutya, amelyet Queensland sérült területeire küldtek.

"Bear, a koala-felderítő kutya reményt ad a koaláknak, akik Ausztrália tüzeitől szenvednek, de ezeknek az állatoknak több ilyen hősre lenne szükségük, hogy megmentsék őket a folyamatban lévő katasztrófától. A koala-felderítő kutyánk a mentési erőfeszítések szerves része. Nemrégiben Queensland délkeleti részén és Új-Dél-Wales egyik legsúlyosabban sújtott részén szolgált, ahol a bush-tüzek megsemmisítették a helyi koala populációkat. Bear azon kevés felderítő kutyák egyike, akik a szőrük illatán keresztül megtalálják az élő koalákat "- jelentette be a Facebook oldalán az Állatjóléti Nemzetközi Alap.

Bear skót juhászkutya / koolie keverék, aki együtt működik a Detection Dogs for Conservation munkájával, ahol kifejezetten kiképezték a beteg, elhagyott, árva és sérült koalák kimutatására és vadonban történő észlelésére. A szorgalmas, jó fiú nemrégiben több ausztrál leégett területen is kutatott.

"Bear nagyon koncentrál és ragyogóan összpontosít egy dologra - a játékára, amely a jutalma, és amely tökéletesen alkalmassá teszi a munkára. Nulla ragadozó ösztönnel rendelkezik, amely nélkülözhetetlen a vadon élő állatok felderítésére szolgáló kutyák számára, mivel pusztán az illatokra, és nem az állatra kell összpontosítania "- mondta a Nemzetközi Állatjóléti Alap képviselője a média számára.

Forrás: boredpanda


Fotó: IFAW Australia
Fotó: IFAW Australia
Fotó: IFAW Australia
Fotó: IFAW Australia
Esőmese
Az elefántok képesek megismerni az emberi nyelveke...
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2021. november 26. péntek

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/