Bambu Indah: az Udang House ( Garnélarák ház)

Különleges hotelekből bizonyára számtalan van a nagyvilágban. Az előző cikkünkben a kenyai Zsiráf kastélyt mutattuk be. Ma Balira látogatunk egy olyan hotelbe, ahol a vendégek az üvegpadlón át szemlélhetik a vízalatti világ lakóit, elsősorban a garnélarákokat. 

Az Udang ('Garnélarák') ház az egyik legegyedibb hotelélményt nyújtja. Csak lépj be a szobádba s a különleges padlón át, figyeld az alul lévő garnélarák és halak úszását. Abban a pillanatban, amikor nem a lebegsz a garnélarák-tó felett, lépj ki a saját teraszodra a békák és tücskök zenekarához. A pezsgő vízforrások megnyugtató " dallammal" töltik meg a táj hatását. Udang ezen szakasza kiválóan alkalmas hangulatos, lustálkodós délutáni pihenésre. 

Ez a ház a természetes medencét ellátó édesvízi szökőkút forrásánál található.  A zuhany részben fedett és részben kültéri lehetőséget kínál a vendégeknek a természettel való kommunikációra. A fürdőszoba üvegcsempézett teteje lehetővé teszi a nappali fény és a bali hold éjszakai belépését - ez egy remek élmény, hogy a fáradt utazó megpihenjen miközben kapcsolatot teremthet a forrással és a természettel.

A villa egy nyugodt vidéki térségben helyezkedik el, Ubudtól kb. 15 perc alatt, autóval Bali nemzetközi repülőterétől.

Kép: cdn.shopify.com
Kép:www.bambuindah.com