Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Az „ökológiai gyász” idejét tükrözik Jennifer Murphy finom természetes kollázsai

 Az „ökológiai gyász" idejét tükrözik Jennifer Murphy finom természetes kollázsai


A természet szépségének bemutatása mellett ezek a kollázsok egzisztenciálisabb témákról szólnak, nevezetesen a veszteségről. A művész személyes életéhez és az egész világhoz kapcsolódóan ez a koncepció a közelmúltban új jelentést kapott Murphy egész életen át tartó gyakorlatában. "Bár gyermekkorom óta dolgozom kollázsokon, valóban elkezdtem nagyszabású, szobrászati ​​kollázsokat kutatni egy kedves barátom és közeli munkatársam halála után, tíz évvel ezelőtt" - magyarázza. „Ez a sorozat a veszteség egy másik időpontjában jön, mind személyes, mind azt hiszem, kollektív értelemben. Most az ökológiai gyász idejét éljük, és szükségünk van utakra a remény újbóli felfedezéséhez. "


 Ez a remény törekvése ösztönözte Murphy-t a The Sirius árnyéka létrehozására. Ez egy olyan projekt, amely kreatívan világít a Föld különféle ökoszisztémáira, és ami a legfontosabb: emlékeztet bennünket, hogy minden kapcsolódik egymáshoz, azaz minden mindennel összefügg.

Ezek a szemet gyönyörködtető darabok szürreális lencsén keresztül fedezik fel a valós környezetünket.


 Jennifer Murphy mindegyik kollázsa egy fénykép gyűjteményből áll, amelyeket össze rak egy nagyobb kép létrehozása érdekében. Annak érdekében, hogy a művész a természetre összpontosítson, ezek a kisebb képek kizárólag állatokat, növényeket és organikus tárgyakat ábrázolnak, például botokat, köveket és kagylókat. Miután Murphy művészileg elrendezte őket, a képek hasonló témák sziluettjeit képezik, pillangókkal, madarakkal és ágakkal a legnépszerűbb motívumok között.

Forrás: mymodermnet.com

2019-es újítások: Egy drón, amely belefér egy kato...
Mese a berekböszörményi hármasútról
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Lépj be
Vendég
2020. január 22. szerda

Captcha kép