Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Az „ökológiai gyász” idejét tükrözik Jennifer Murphy finom természetes kollázsai

 Az „ökológiai gyász" idejét tükrözik Jennifer Murphy finom természetes kollázsai


A természet szépségének bemutatása mellett ezek a kollázsok egzisztenciálisabb témákról szólnak, nevezetesen a veszteségről. A művész személyes életéhez és az egész világhoz kapcsolódóan ez a koncepció a közelmúltban új jelentést kapott Murphy egész életen át tartó gyakorlatában. "Bár gyermekkorom óta dolgozom kollázsokon, valóban elkezdtem nagyszabású, szobrászati ​​kollázsokat kutatni egy kedves barátom és közeli munkatársam halála után, tíz évvel ezelőtt" - magyarázza. „Ez a sorozat a veszteség egy másik időpontjában jön, mind személyes, mind azt hiszem, kollektív értelemben. Most az ökológiai gyász idejét éljük, és szükségünk van utakra a remény újbóli felfedezéséhez. "


 Ez a remény törekvése ösztönözte Murphy-t a The Sirius árnyéka létrehozására. Ez egy olyan projekt, amely kreatívan világít a Föld különféle ökoszisztémáira, és ami a legfontosabb: emlékeztet bennünket, hogy minden kapcsolódik egymáshoz, azaz minden mindennel összefügg.

Ezek a szemet gyönyörködtető darabok szürreális lencsén keresztül fedezik fel a valós környezetünket.


 Jennifer Murphy mindegyik kollázsa egy fénykép gyűjteményből áll, amelyeket össze rak egy nagyobb kép létrehozása érdekében. Annak érdekében, hogy a művész a természetre összpontosítson, ezek a kisebb képek kizárólag állatokat, növényeket és organikus tárgyakat ábrázolnak, például botokat, köveket és kagylókat. Miután Murphy művészileg elrendezte őket, a képek hasonló témák sziluettjeit képezik, pillangókkal, madarakkal és ágakkal a legnépszerűbb motívumok között.

Forrás: mymodermnet.com

Neves napok
Mindenki fája
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2022. május 20. péntek

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/