Enter heading here...

  Az izraeli VeganNation 15 000 hektáros Amazon esőerdőt vásárolt, hogy megvédje azt 

 Az izraeli VeganNation 15 000 hektáros Amazon esőerdőt vásárolt, hogy megvédje azt a kizsákmányolástól és a szarvasmarha-tenyésztők tüzeitől.

Az izraeli vállalat, amely tavaly elindította saját kriptovalutáját VeganCoin néven, „globális, vegán, decentralizált ( szétosztó) nemzetként működik, amelyet a blokklánc technológia hajt meg. " A 10 millió dolláros adománygyűjtő forduló lezárását követően a VeganNation azon küldetésén van, hogy megmentse az Amazonast, s most tízéves bérleti szerződéssel vásárolt 15 000 hektár esőerdőt.

A VeganNation megnyitja földjét a megőrző csoportok és aktivisták számára biztosítva, hogy semmilyen állatot szándékosan nem károsítanak. Ez biztosítja, hogy még a brazil kormány sem lesz képes kivágni ott a fákat.

Az Amazonas esőerdő több. mint egymillió őslakos embernek ad otthont, és a világ becslései szerint 10 millió állat-, növény- és rovarfajnak. A szarvasmarha-tenyésztők szándékos tüzet gyújtanak itt, hogy megtisztítsák a földet a marhatenyésztéshez.

"Ezek nem természet okozta, hanem inkább szarvasmarha tenyésztők által okozott tüzek, amelyeket szándékosan minden év száraz időszakában meggyújtanak" - mondta Ane Alencar, az brazíliai IPAM (az Amazóniai Környezetkutató Intézet) tudományos igazgatója. nyilatkozatában az év elején.- Vágják a fákat, hagyják a fát megszáradni, majd később tüzet gyújtanak, hogy a hamu megtermékenyítse a talajt. "

A VeganNation a környezettudatosság előmozdítása érdekében négy focicsapattal fogott össze - a Reemo, a Paysandu, a National és az Iranduba. A csapatok mindegyike egy városban található, az esőerdő bejáratánál .

"Az Amazonas esőerdő igaz Brazíliában van, de pusztulása mindannyiunkat érint" - mondta Isaac Thomas a VeganNation társalapítója és vezérigazgatója nyilatkozatában. - Az éghajlatváltozás az emberi tevékenység közvetlen eredménye, és mi küzdhetünk ellene. 

A VeganNation megérti, hogy a veganizmus előmozdítása fontos lépés a globális felmelegedés válságának leküzdése felé, és kulcsfontosságú a helyi környezetvédelmi projektek révén a tudatosság növelése a brazil közösségek körében - folytatta. - A négy brazil labdarúgó-válogatott együttműködése lehetővé teszi számunkra a jobb világ megteremtése érdekében folytatott küzdelmünk sikerességét.


Forrás: Livekindly

Kép: LIVEKINDLY