Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Az izraeli VeganNation 15 000 hektáros Amazon esőerdőt vásárolt, hogy megvédje azt

Enter heading here...

  Az izraeli VeganNation 15 000 hektáros Amazon esőerdőt vásárolt, hogy megvédje azt 

 Az izraeli VeganNation 15 000 hektáros Amazon esőerdőt vásárolt, hogy megvédje azt a kizsákmányolástól és a szarvasmarha-tenyésztők tüzeitől.

Az izraeli vállalat, amely tavaly elindította saját kriptovalutáját VeganCoin néven, „globális, vegán, decentralizált ( szétosztó) nemzetként működik, amelyet a blokklánc technológia hajt meg. " A 10 millió dolláros adománygyűjtő forduló lezárását követően a VeganNation azon küldetésén van, hogy megmentse az Amazonast, s most tízéves bérleti szerződéssel vásárolt 15 000 hektár esőerdőt.

A VeganNation megnyitja földjét a megőrző csoportok és aktivisták számára biztosítva, hogy semmilyen állatot szándékosan nem károsítanak. Ez biztosítja, hogy még a brazil kormány sem lesz képes kivágni ott a fákat.

Az Amazonas esőerdő több. mint egymillió őslakos embernek ad otthont, és a világ becslései szerint 10 millió állat-, növény- és rovarfajnak. A szarvasmarha-tenyésztők szándékos tüzet gyújtanak itt, hogy megtisztítsák a földet a marhatenyésztéshez.

"Ezek nem természet okozta, hanem inkább szarvasmarha tenyésztők által okozott tüzek, amelyeket szándékosan minden év száraz időszakában meggyújtanak" - mondta Ane Alencar, az brazíliai IPAM (az Amazóniai Környezetkutató Intézet) tudományos igazgatója. nyilatkozatában az év elején.- Vágják a fákat, hagyják a fát megszáradni, majd később tüzet gyújtanak, hogy a hamu megtermékenyítse a talajt. "

A VeganNation a környezettudatosság előmozdítása érdekében négy focicsapattal fogott össze - a Reemo, a Paysandu, a National és az Iranduba. A csapatok mindegyike egy városban található, az esőerdő bejáratánál .

"Az Amazonas esőerdő igaz Brazíliában van, de pusztulása mindannyiunkat érint" - mondta Isaac Thomas a VeganNation társalapítója és vezérigazgatója nyilatkozatában. - Az éghajlatváltozás az emberi tevékenység közvetlen eredménye, és mi küzdhetünk ellene. 

A VeganNation megérti, hogy a veganizmus előmozdítása fontos lépés a globális felmelegedés válságának leküzdése felé, és kulcsfontosságú a helyi környezetvédelmi projektek révén a tudatosság növelése a brazil közösségek körében - folytatta. - A négy brazil labdarúgó-válogatott együttműködése lehetővé teszi számunkra a jobb világ megteremtése érdekében folytatott küzdelmünk sikerességét.


Forrás: Livekindly

Kép: LIVEKINDLY
Az utolsó csukja be a kaput!
A középső kőkorszaki kultúra 20 000 évvel tovább t...

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2021. január 25. hétfő

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/