Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

A 3200 éves Elnök Fa ( The President Tree)

Tudósok és fotósok csapata Michael Nichols vezetésével 126 egyedi kép "összevarrásának technikájával" készítették el  az itt látható teljes hosszúságú felvételt.

 A 3200 éves Elnök Fa ( The President Tree)

 Ez a fenséges óriás mamutfenyő az amerikai Kaliforniában, a Sequoia Nemzeti Parkban található. Az Elnök nem a legmagasabb fa a világon, mégis, a törzs térfogata alapján rangsorolva a világ harmadik legnagyobb fája. A fát 1923-ban nevezték el  Waren G. Harding amerikai elnök emlékére , aki ebben az évben meghalt .

Összességében a fának több mint 500 ága és gallya van, körülbelül 2 milliárd tűlevéllel.  Szaporodás céljából körülbelül 82 000 tobozt termel, összesen mintegy 16,4 millió maggal.

Faszimbolika

A fa magát az életet szimbolizálja, törzse jelenti az összeköttetést az alsó és a felső világok között, az élet és a halál között, a gyökerek és az ágak között. Szimbóluma az örök fejlődésnek, a növekedésnek, a változásnak és a megújulásnak, de az örökzöldek révén az öröklétnek és az állandóságnak is.

Ha megfigyeljük egy fa felépítését és életciklusait, akkor végképp egyértelművé válnak az emberi élettel párhuzamba állítható részletei. A növekedés, a virágzás, a termés megérlelése, majd az elmúlás éppúgy jellemző változások, amiket mindannyian megélünk.

Félelmetes, de ez a fa már akkor is élt, amikor Egyiptomot II. Ramszesz uralta !

Dió Magazin - 2021 - December
Legek az állatvilágban - a lajhár
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2022. január 19. szerda

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/