Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Az egészséges életmód áll a fókuszban az újbudai EgészségPart rendezvényen

 Az egészséges életmód áll a fókuszban az újbudai EgészségPart rendezvényen

Kép: egeszsegpart.com

 Budapest, 2019. szeptember 22., vasárnap 

  Az egészséges életmód, a megelőzés kerül ismét fókuszba az Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) és az újbudai önkormányzat közös EgészségPart elnevezésű rendezvényén vasárnap.

Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár a megnyitón arról beszélt, az ilyen programok alkalmasak arra, hogy közelebb jussunk az egészséges életmód kialakításához, segítséget kapjanak az emberek a betegségek megelőzésében.
Kiemelte, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sokat dolgozik a megelőzés érdekében, és támogatásáról biztosított minden olyan mozgalmat, rendezvényt, amivel egészségnyereség érhető el.
Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója is a betegségek megelőzésének fontosságát emelte ki. Éppen ezért - mondta - a mentőszolgálat évek óta nagy hangsúlyt fektet a laikus életmentés megismerésének fontosságára, annak oktatására. Ennek köszönhetően az elmúlt két évben sikerült megduplázni a sikeres újraélesztések számát - emelte ki.
Úgy vélte, a gyerekeknek a szülők mutathatnak példát az egészséges életmód terén is, hogy a kicsik felnőve egészséges emberek váljanak.
A XI. kerületi Feneketlen-tó melletti rendezvényre az egészséges életmódhoz kötődő családi programokkal, szűrővizsgálatokkal, dietetikus tanácsadással, életmódvezetési tanácsokkal, kézműves-foglalkozásokkal, sportprogramokkal és ismert fellépőkkel készülnek a szervezők.


Forrás: MTI

Deni, Dini és Dönci kalandjai 3.
Farkas Cs. Tekla: Könyvajánló felnőtteknek

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2021. január 28. csütörtök

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/