Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Az Artemis program tervei

 Az Artemis program tervei

 
A NASA továbbra is előmozdítja azt a célját, hogy 2024-ben elérje a Marsot és megvalósítsa a vörös bolygó jövőbeni telepeit kísérleti területté. Lelkesedésük mögött azonban számtalan technikai kihívást kell megoldani, például energiát és ételt biztosítani a földönkívüli telepesek számára.

2021-re tervezik az Artemis első küldetését. Az Artemis program segítségével a NASA "az első nőt és  a következő férfit", szállítja le a Holdra, a tervek szerint 2024- re, innovatív technológiák segítségével, a holdfelszín minden eddiginél több felderítésére. 

"Együtt fogunk működni kereskedelmi és nemzetközi partnereinkkel, és 2028-ig megalapozzuk a fenntartható kutatást. Ezután a Holdon és környékén tanultakat felhasználjuk a következő óriási ugrásra - űrhajósokat küldve a Marsra ".

Holdunkat ugródeszkaként használhatjuk az emberi civilizáció kiterjesztésére a Naprendszer többi részébe.

Az Artemis Felszíni Bázis a leendő holdbázis alapja, melyet a 2020-as évek végén hoznának létre. Három fő modulból állna: a Felszíni Élőhelyből, a Lakható Mobilitási Platformból és a Holdjáróból. Segítené a legfeljebb két hónapos missziókat, és a később Marson használandó technológiák fejlesztésére szolgálna.

A Fehér Ház és a NASA számára ez küldetés többet jelent, mint az emberek egyszerű visszatérését a Hold felszínére. A Hold tökéletes alap lehet a Marsra utazás programjának létrehozásához is. Mindkét desztinációban nem egyszerűen zászlót akarnak állítani és visszatérni a Földre, hanem a cél állandó jelenlétet fenntartani az emberek számára, hogy ott éljenek és dolgozhassanak.

Néhány, a Mars szempontjából elengedhetetlen dolgot majdnem azonnal az Artemis III (2024-re tervezett küldetés a Hold felszínére) elindítása után tesztelnek a Holdon. Az életfenntartás az egyik prioritás . Az emberek hosszú távra soha nem építettek élőhelyeket egy másik világban. Noha a misszió sokat tapasztal majd a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) töltött hosszú tartózkodásokból, mégis garantálni kell, hogy a holdbázis és a marsi bázis biztosítani tudja az alapvető szükségleteket, például ételt, vizet és menedéket.

E rendszerek felépítése és tesztelése hosszas tapasztalatot igényel.

Bővebb információ: Artemis-program

A NASA Artemis holdjárója
Esőmese
Könyvajánló : Pete Margit "Cseperedő"
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2021. június 14. hétfő

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/