Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Az almacsiga tartása

Kép: akvaguru.hu

 Az almacsiga tartása

 A legtöbb hazai akváriumban a Dél-Amerikában őshonos Pomacea nemzetség fajai találhatók meg. A nemzetség különös ismertetőjegye a légzőszifon (vékony cső), amely segítségével a csigák lélegeznek a víz alatt. A legismertebbek az 50-60 mm-es Pomacea bridgesii (rejtélyes csiga), a sárga Pomacea canaliculata,és a nagytermetű, lapos házú Marisa cornuarietis (óriás cölöpszarvú csiga). A rejtélyes csigának lapos a válla és varratai 90 fokosak. A sárga P. canaliculata-nak a varratai perforáltak és 90 foknál kisebb szöget zárnak be.

Az almacsiga nagy étvágyú és igényes állat. Tarthatjuk normál akváriumban, csak ne tegyük össze túl nagy, illetve csigaevő halakkal. Ha megfelelő mennyiségű élelmet adunk neki, akkor nem falja fel a vízinövényeinket sem. Adhatunk nekik salátalevelet, főtt, apróra vágott zöldséget, mint például, sárgarépát, karalábét, spenótot és zellert. Alkalomadtán kapjanak vörös szúnyoglárvát is, de ezt a haletetéssel együtt is adhatjuk.

Általánosságban elmondható, hogy egy közepes méretű almacsigának 10 liter vízre van szüksége, az ideális vízhőmérséklet pedig 20-26°C.

Forrás: hazillat.hu

Dió Magazin - 2019 - November
Winnie a tündéri spániel , aki meghódította a vilá...
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2022. augusztus 19. péntek

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/