Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Állatkerti élet karantén idején

Kép: IFLScience!

 Állatkerti élet karantén idején

 A Londoni Állatkert állattartói videó naplóban rögzítik, hogy miként zajlik az állatkertben az élet, amikor a látogatók nincsenek itt. Az állatkertbe évente több mint 1,25 millió látogató érkezik, ami azt jelenti, hogy az állatok megszokták, hogy az emberek a járdákat ellepik és nagy a nyüzsgés. Bármilyen furcsa, de a nagy nyugalom, lehet éppen egy stresszhelyzet is az itt élő állatok számára. Így hát, a gondozók a kezükbe vették az irányítást, hogy meghosszabbítsák az állatokkal való kölcsönhatás időtartamát, és ügyeljenek arra, hogy szórakoztassák őket.

 " Most valóban sokat kell játszanunk velük, hogy ösztönözve legyenek és elfoglaljuk őket egész nap ".

A chicagói Shedd akváriumban, egy pingvin sétált az akvárium területén, hogy felfedezze a kiállítást. Nem akármilyen kirándulásra indult, hiszen így alkalma lehetett találkozni egy belugával, ami a valóságban természetes körülmények között, soha nem jöhetett volna létre, mivel a beluga az északi féltekén őshonos, míg az összes pingvin faj a déli féltekén található, vagyis a találkozás minden bizonnyal egy életen át tartó tapasztalat volt a két faj számára.

Kép: IFLScience!

 "Programunk a gyűjteményben szereplő állatok fizikai, társadalmi és mentális jólétével foglalkozik. Foglalkozásaink hozzájárulnak az állatok jóllétének ösztönzéséhez mind fizikai, mind pszichológiai szempontból" - mondta Steve Aibel, az Állatmagatartási és Képzési Osztály vezető igazgatója. „A foglalkozások típusai között szerepelhetnek a híres pingvin terepi kirándulások, különféle típusú interakciók, például játék és testmozgás, valamint különféle típusú játékok széles választéka."

 Az állatkertek, akváriumok és rezervátumok szerte a világon nagy stresszhelyzetben vannak, hogy fenntartsák a létesítményeket és az állatok takarmányozását a COVID-19 járvány idején és az ahhoz kapcsolódó zárolások során. Mint ilyen, támogatókat keresnek, hogy segítsék nekik a továbblépést, akár állatok örökbefogadása, adományozás, akár tagokká válások révén. 

Forrás: IFLScience!

Mesélő Természet- mesekönyv
Dalí szimbólumai
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2022. január 20. csütörtök

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/