Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Alex Wer (más néven The Pumpkin Geek) tökfaragó művész egyedi lámpásokat készít

 Alex Wer (más néven The Pumpkin Geek) tökfaragó művész egyedi lámpásokat készít

 A Halloween izgalmas idő a kreativitás bemutatására. Alex Wer tökfaragó számára eljött a szezon . De a faragott háromszög szemek és a görbe mosolyok helyett, a díjnyertes kreatív kézműves, egyedi tökfaragványokat készít, amelyeket filmfigurák és popkultúra ikonok ihlettek. Wer kézzel faragott remekművei annyira lenyűgözőek, szégyen lenne számukra, ha minden évben elszáradnának. Ezért mesterséges kézműves sütőtököket farag, s így örökre megmaradhatnak.


 Wer tíz évvel ezelőtt (a 2009. évi Halloween alatt) kezdett tökfaragásba, amikor a felesége megkérdezte tőle, vajon képes-e faragni egy töklámpást, amelyen a cég logója látható. Narancssárga töklámpás birodalma növekedni kezdett, és 2013-ban még a legjobb művészetért / kézművességért is elnyerte a Geekie Award for Best Art díjat. 

 2017-ben Wer abbahagyta a munkáját, hogy teljes munkaidőben folytassa a sütőtök faragását, és a fáradozás mind megtérült - létrehozta a sütőtök művészetét a Netflix, az ESPN, a Legendary Entertainment számára, és még a People Magazine-ban is bemutatták a műveit. Nyilvánvaló, hogy Wer tökművészete miért olyan népszerű - hiszen minden kézzel faragott szobor hihetetlen mennyiségű részlettel rendelkezik. 

 Ennek elérése érdekében a művész kifejlesztette saját „4 színű" faragási technikáját, amely magában foglalja a különböző rétegek vágását és faragását a mélység megteremtése érdekében. „Az 1 terület teljesen kivágott, 2 különböző mélységszint, és végül egy réteg, amely érintetlen a kép legsötétebb része" - magyarázza Wer. „Úgy találtam, hogy ez a stílus nagyszerű sokoldalúságot és realisztikusabb végterméket adott nekem, mely úgy tűnik, hogy lenyűgözi az ügyfeleimet!" Minden töklámpás 6 órát vesz igénybe , a kivitelezés bonyolultságától függően. A művész azt mondja: „Most már öt rétegű faragást készítek… mindig megpróbálom elérni a " legtökéletesebb faragványt! "

Forrás: mymodernmet.com

Mérgező állatok: A fekete özvegy
December barátja
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2021. december 08. szerda

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/