Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Akár 100 000 dollár pénzbírságot kaphatnak, azok az elkövetők, akik a "TRUMP" szót rávésték a manátusz hátára

Kép: IFLScience!

 Akár 100 000 dollár pénzbírságot kaphatnak, azok az elkövetők, akik a "TRUMP" szót rávésték a manátusz hátára

 Egy veszélyeztetett karibi manátuszt ( Trichechus manatus latirostris) bántalmaztak nemrég Amerikában, oly módon, hogy a hátára vésték a „TRUMP" szót. Az állatbántalmazás híréről az IFLScience! számolt be. Ez a vadon élő állatokkal kapcsolatos támadás legújabb furcsa és kiábrándító módja, amelyet valamilyen módon politikai üzenettel bélyegeztek meg.

A karibi manátusz az USA délkeleti részének trópusi és szubtrópusi vizein Texasig, a Karib- tenger szigetei környékén, valamint Dél- Amerika északi partjainál is megtalálható. Legdélebbre az Amazonas torkolatvidékén él. A vörös lista a sebehető fajok között tartja nyilván. 

Ezeket a szelíd óriásokat több törvény is védi az államokban , és az ilyen jellegű beavatkozások súlyos büntetést vonnak maguk után. Vádat emelnek minden olyan személy ellen, akiről kiderül, hogy részt vett ezeknek az állatoknak a bántalmazásában, megsebesítésében vagy kártételében, és ha bűnösnek találják, akár 100 000 dollár pénzbírsággal is sújthatják.

Maga Trump elnök 2019-ben írta alá az állatkínzás és a kínzás megelőzéséről szóló törvényt, amely az állatok szövetségi bűncselekményekkel való szándékos kegyetlenségét akár hét év börtönbüntetéssel is sújtja.

Ezt a legutóbbi bántalmazást a manátuszok ellen először 2021. január 10-én fedezték fel a floridai északi Homosassa folyón. A hátára karcolt betűk jelentős helyet foglalnak el az állat bőrén, jelezve az állat valószínűleg elszenvedett traumájának mértékét és az érintettek számára felrótt terhelések súlyosságát. A CBD 5000 dolláros jutalmat ajánlott fel a nyomravezetőknek.


A farkas és a számolás…
Skolik Ágnes: A Csodatermő fa
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2022. január 19. szerda

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/