Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Akár 100 000 dollár pénzbírságot kaphatnak, azok az elkövetők, akik a "TRUMP" szót rávésték a manátusz hátára

Kép: IFLScience!

 Akár 100 000 dollár pénzbírságot kaphatnak, azok az elkövetők, akik a "TRUMP" szót rávésték a manátusz hátára

 Egy veszélyeztetett karibi manátuszt ( Trichechus manatus latirostris) bántalmaztak nemrég Amerikában, oly módon, hogy a hátára vésték a „TRUMP" szót. Az állatbántalmazás híréről az IFLScience! számolt be. Ez a vadon élő állatokkal kapcsolatos támadás legújabb furcsa és kiábrándító módja, amelyet valamilyen módon politikai üzenettel bélyegeztek meg.

A karibi manátusz az USA délkeleti részének trópusi és szubtrópusi vizein Texasig, a Karib- tenger szigetei környékén, valamint Dél- Amerika északi partjainál is megtalálható. Legdélebbre az Amazonas torkolatvidékén él. A vörös lista a sebehető fajok között tartja nyilván. 

Ezeket a szelíd óriásokat több törvény is védi az államokban , és az ilyen jellegű beavatkozások súlyos büntetést vonnak maguk után. Vádat emelnek minden olyan személy ellen, akiről kiderül, hogy részt vett ezeknek az állatoknak a bántalmazásában, megsebesítésében vagy kártételében, és ha bűnösnek találják, akár 100 000 dollár pénzbírsággal is sújthatják.

Maga Trump elnök 2019-ben írta alá az állatkínzás és a kínzás megelőzéséről szóló törvényt, amely az állatok szövetségi bűncselekményekkel való szándékos kegyetlenségét akár hét év börtönbüntetéssel is sújtja.

Ezt a legutóbbi bántalmazást a manátuszok ellen először 2021. január 10-én fedezték fel a floridai északi Homosassa folyón. A hátára karcolt betűk jelentős helyet foglalnak el az állat bőrén, jelezve az állat valószínűleg elszenvedett traumájának mértékét és az érintettek számára felrótt terhelések súlyosságát. A CBD 5000 dolláros jutalmat ajánlott fel a nyomravezetőknek.


Zengő- bongó
Leónárdó és az új lakó

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2021. január 21. csütörtök

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/