Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

A zaj az egészségügyi problémák második legfontosabb környezeti oka, közvetlenül a légszennyezés (részecskék) után

Pexels képe a Pixabay -en.

 A zaj az egészségügyi problémák második legfontosabb környezeti oka, közvetlenül a légszennyezés (részecskék) után

 Európa lakosságának húsz százaléka van kitéve olyan hosszú távú zajszinteknek, amelyek károsak az egészségükre. Ez több mint 100 millió embert érint Európában. Az adatok arra is utalnak, hogy a környezeti zajra vonatkozó szakpolitikai célkitűzések nem valósultak meg. Előrejelzéseink alapján nem valószínű, hogy a jövőben a városok növekedése és a megnövekedett mobilitási igény miatt jelentősen csökkenne a zajnak kitett emberek száma.

A hosszú távú zajexpozíció különféle egészségügyi hatásokat okozhat, ideértve a zajterhelést, az alvászavart, a szív- és érrendszerre és az anyagcsere-rendszerre gyakorolt negatív hatásokat, valamint a kognitív károsodást gyermekek körében. A jelenlegi adatok alapján úgy becsülik, hogy a környezeti zaj évente 48 ezer új iszkémiás szívbetegséghez és 12 ezer korai halálesethez járul hozzá. Becslések szerint emellett 22 millió embert ér tartós, magas szintű terhelés, és 6,5 millióan szenvednek krónikus alvászavarban.  Ugyanakkor úgy becsülik a repülőgépek okozta zaj következtében 12 500 iskolás gyermek küzd olvasási zavarokkal az iskolában.

Természetesen a levegőszennyezéshez sokkal több idő előtti haláleset kapcsolódik, mint a zajszennyezéshez. Úgy tűnik azonban, hogy a zaj jelentősebb hatást gyakorol az életminőséggel és a mentális egészséggel kapcsolatos mutatókra. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyes megállapításai szerint a zaj az egészségügyi problémák második legfontosabb környezeti oka, közvetlenül a légszennyezés (részecskék) után.

Milyen lépéseket tesz az EU e téren?

Az országok, régiók és városok számos intézkedést hoznak a zajproblémák kezelésére. Ilyenek például a következők: alacsony zajkibocsátású aszfaltborítás az utakon, csendes gumiabroncsok használata a tömegközlekedési járműveken, bővített infrastruktúra kialakítása az elektromos autók számára a városokban. Az olyan aktív helyváltoztatási módok ösztönzése, mint a gyaloglás vagy a kerékpározás, az utcák gyalogutcává alakítása stb. A városok és régiók jelentős része úgynevezett csendes területeket is kialakít, ahol az emberek kiszakadhatnak a zajos városi környezetből. Ezek többnyire zöldterületek, például parkok vagy természetvédelmi területek.

Forrás: www.eea.europa.eu

Elon Musk gyermekmentő kapszulájának története
Dalí szimbólumai

Kapcsolódó tartalom

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2020. július 16. csütörtök

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/