Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

A világ legveszélyesebb földi paradicsoma: Madidi Nemzeti Park, Bolívia

 A világ legveszélyesebb földi paradicsoma: Madidi Nemzeti Park, Bolívia

 A hatalmas növény- és állatvilágáról híres Madidi Nemzeti Park a botanikusok és az állatok szerelmeseinek egyaránt álomhely. 

Ökológiai remekmű, a park több ezer madár-, rovar-, emlős-, hal-, hüllő- és kétéltűféleséggel, valamint több mint 20 000 növényfajjal büszkélkedhet. Jaguárok, lajhárok, pumák, szemüveges medvék, rózsaszínű folyó delfinek és a nemrégiben felfedezett titi majmok csak néhány olyan állat, amely látható a dzsungel "zöld falai" között. 

A parkban él Bolívia madárállományának nagy része Becslések szerint 1100 madárfaj, ami a világ összes fajának 11% -át teszi ki.

 A Madid Nemzeti Parkban 46 őslakos közösség él hat különböző törzsből.Manapság a helyi emberek közül sokan megélnek Madidi növekvő ökoturizmusából, valamint olyan kis üzleti vállalkozásokból, mint a kézművesség, a halászat és a mezőgazdaság.

Első ránézésre ez a hely nagyon szép romantikus és festői jellegű, de valójában nagyon veszélyes. Hogy miért? 

Nos, talán azért, mert ez a park ad otthont a világ legmérgezőbb és legagresszívebb faunájának a földön. Elég ha csak hozzáérünk bármelyik növényhez. A növények bármelyikével való érintkezés súlyos viszketést, kiütést és szédülést okoz. Bármely vágás, vagy akár egy kis seb is fertőződhet a trópusi parazitákkal, többek között húsevő baktériumok is. És még nem beszéltünk a ragadozókról.

Madidi Nemzeti Park, Bolívia
Világító tengerpart, avagy a Sea Sparkle jelenség
A nagyravágyó halászné

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2021. február 25. csütörtök

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/