Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

A világ legnagyobb fogkrém gyűjteménye

 A világ legnagyobb fogkrém gyűjteménye

 Egy grúziai fogorvos rendelkezik,  a világ legnagyobb fogkrém-gyűjteményével. A Guinness-rekorder, azt mondja, hogy gyűjteménye körülbelül 3000 darabra nőtt.

Dr. Val Kolpakov, az Alpharetta Peach Állami Fogászat fogorvosa elmesélte, hogy a fogkrémgyűjtésbe akkor kezdett bele,  amikor egy nagyon más Guinness rekord elérésére törekedett . Eredetileg a húzott fogak legnagyobb gyűjteményét szerette volna elérni.

"Amikor elkezdtem a fogászati ​​pályafutásomat, több száz fogat húztam."- mondta a WXIA-TV- nek. 

Kolapakov azt mondta, hogy még mindig több száz kihúzott foga van, de végül információkat talált a fogkrémek gyűjtéséről, és úgy döntött, hogy megváltoztatja az érdeklődését, mivel azt sokkal izgalmasabbnak találta.

Először 2012- ben érte el a rekordot, amikor gyűjteménye 2 037 különböző fogkrém volt, de azt mondja, hogy azóta a számuk,  több mint 1000-rel nőtt.

"Megpróbáltuk átalakítani irodánkat valamilyen fogászati ​​múzeummá" - mondta. "Az összes betegem nagyon izgatott, amikor megmutatom nekik a szokatlan gyűjteményemet. És ha bizonyos országokba utaznak, onnan fogkrémet hoznak nekem."

Forrás: upi.com

Kép: de.dental-tribune.com
Zsiráfok napelemmel működő nyomkövetővel
A hóember

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2020. augusztus 09. vasárnap

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/