A világ legapróbb mókusa (Exilisciurus exilis)

 A világ legapróbb mókusa Borneón él, és alig kisebb egy egérnél.  Testhossza körülbelül 8 centiméter, súlya pedig 20 gramm alatt van. Ez a faj általában szemmagasságtól kb. 10 méterre aktív a közepes és nagy fák, valamint a liánok fatörzsein. Kéregtisztító, ami azt jelenti, hogy főleg zuzmót fogyaszt. Néha úgy tűnik, hogy kiegészíti az étrendjét apró rovarokkal is.