Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

A világ legapróbb mókusa (Exilisciurus exilis)

A világ legapróbb mókusa (Exilisciurus exilis)

 A világ legapróbb mókusa Borneón él, és alig kisebb egy egérnél.  Testhossza körülbelül 8 centiméter, súlya pedig 20 gramm alatt van. Ez a faj általában szemmagasságtól kb. 10 méterre aktív a közepes és nagy fák, valamint a liánok fatörzsein. Kéregtisztító, ami azt jelenti, hogy főleg zuzmót fogyaszt. Néha úgy tűnik, hogy kiegészíti az étrendjét apró rovarokkal is. 

Álom
2019-es újítások: Egy drón, amely belefér egy kato...
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2022. január 19. szerda

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/