Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

A világ legapróbb mókusa (Exilisciurus exilis)

A világ legapróbb mókusa (Exilisciurus exilis)

 A világ legapróbb mókusa Borneón él, és alig kisebb egy egérnél.  Testhossza körülbelül 8 centiméter, súlya pedig 20 gramm alatt van. Ez a faj általában szemmagasságtól kb. 10 méterre aktív a közepes és nagy fák, valamint a liánok fatörzsein. Kéregtisztító, ami azt jelenti, hogy főleg zuzmót fogyaszt. Néha úgy tűnik, hogy kiegészíti az étrendjét apró rovarokkal is. 

Nagyboldogasszony napja
A jószívű mackó

Kapcsolódó tartalom

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Lépj be
Vendég
2020. április 01. szerda

Captcha kép