Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

A vadon élő állatok megmentői attól tartanak, hogy a koala populáció tovább csökken az élőhelyek pusztulása miatt

 A vadon élő állatok megmentői attól tartanak, hogy a koala populáció tovább csökken az élőhelyek pusztulása miatt

​A közelmúltban zajló bozóttüzek tönkretették a koalák élőhelyének nagy részét Port Macquarie közelében. November közepén a tűz átterjedt az Innes-tó természetvédelmi területére, és a koala természetvédelmi elnök, Sue Ashton azt mondja itt legalább 350 koala elpusztult. 

Azóta a tüzek továbbra is tombolnak az egész országban, és fontos élőhelyeket égetnek fel NSW-ben, Queenslandben és Dél-Ausztráliában. Az egész ország mentő alakulatai szerint a helyzet „sokkal rosszabb" körülbelül 1000 elpusztult koaláról beszélnek.

Blums asszony elmondta, hogy az állatmentőket már a kezdeti szakaszban, ahogy beléphettek a megégett bokrok eloltott területére, sokkhatásként érte a látvány . A megégett bokrok felmérésekor példátlan pusztítással találkoztak.

"Csak túlélőket keresünk, és nem találunk sokat" - mondta a Blum asszony a news.com.au webhelyen. "Tízből kilenc alkalommal (az állatokat) meg kell gyilkolni." A gyógyítható állatok között körülbelül 20% -os túlélési arány állapítható meg.

Az 1000 haláleset becsléséről Blums asszony beszélt a Port Macquarie Koala Kórház munkatársaival.

Azt mondta, hogy azok a koalák, akik élnek , a hamu felé menekülnek, mivel a tűz „túlságosan forró", de a  hamu is kíméletlenül összeégeti őket. Továbbá, hogy a bundabergi régió Woodgate-jében, ahol a Queenslandi Tűzoltó és Sürgősségi Szolgálat három napig harcolt a Kinkuna tűzzel, vannak olyan égett területek, ahol a fák teteje zöld maradt, és ahol a sérült állatok, beleértve a koalákat is rejtőzhetnek. A füst azonban legalább annyira nagy gond, amit belélegeznek.

A megsérült vadonban a túlélő állatok folyamatos kockázatokkal állnak szemben, beleértve az éhezést és a kiszáradást. "Nincs semmi hátra - a fű, a rovarok, semmi sem maradt."

Forrás: news.com.au


Ő anya és gyermeke, anyja végig ölelte a tűzben, amíg egy jimboombai Queenslandi rendőr megmentette őket. Fotó: abc.net.au
Ainslee és Rupert fotóját széles körben megosztották a közösségi médiában. Fotó: abc.net.au
Az utolsó ovis nyár
Esőmese
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2022. január 20. csütörtök

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/