Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

A vadon élő állatok megmentői attól tartanak, hogy a koala populáció tovább csökken az élőhelyek pusztulása miatt

 A vadon élő állatok megmentői attól tartanak, hogy a koala populáció tovább csökken az élőhelyek pusztulása miatt

​A közelmúltban zajló bozóttüzek tönkretették a koalák élőhelyének nagy részét Port Macquarie közelében. November közepén a tűz átterjedt az Innes-tó természetvédelmi területére, és a koala természetvédelmi elnök, Sue Ashton azt mondja itt legalább 350 koala elpusztult. 

Azóta a tüzek továbbra is tombolnak az egész országban, és fontos élőhelyeket égetnek fel NSW-ben, Queenslandben és Dél-Ausztráliában. Az egész ország mentő alakulatai szerint a helyzet „sokkal rosszabb" körülbelül 1000 elpusztult koaláról beszélnek.

Blums asszony elmondta, hogy az állatmentőket már a kezdeti szakaszban, ahogy beléphettek a megégett bokrok eloltott területére, sokkhatásként érte a látvány . A megégett bokrok felmérésekor példátlan pusztítással találkoztak.

"Csak túlélőket keresünk, és nem találunk sokat" - mondta a Blum asszony a news.com.au webhelyen. "Tízből kilenc alkalommal (az állatokat) meg kell gyilkolni." A gyógyítható állatok között körülbelül 20% -os túlélési arány állapítható meg.

Az 1000 haláleset becsléséről Blums asszony beszélt a Port Macquarie Koala Kórház munkatársaival.

Azt mondta, hogy azok a koalák, akik élnek , a hamu felé menekülnek, mivel a tűz „túlságosan forró", de a  hamu is kíméletlenül összeégeti őket. Továbbá, hogy a bundabergi régió Woodgate-jében, ahol a Queenslandi Tűzoltó és Sürgősségi Szolgálat három napig harcolt a Kinkuna tűzzel, vannak olyan égett területek, ahol a fák teteje zöld maradt, és ahol a sérült állatok, beleértve a koalákat is rejtőzhetnek. A füst azonban legalább annyira nagy gond, amit belélegeznek.

A megsérült vadonban a túlélő állatok folyamatos kockázatokkal állnak szemben, beleértve az éhezést és a kiszáradást. "Nincs semmi hátra - a fű, a rovarok, semmi sem maradt."

Forrás: news.com.au


Ő anya és gyermeke, anyja végig ölelte a tűzben, amíg egy jimboombai Queenslandi rendőr megmentette őket. Fotó: abc.net.au
Ainslee és Rupert fotóját széles körben megosztották a közösségi médiában. Fotó: abc.net.au
Csigabiga dal
Miért nem asztmásak a tanyasi környezetben nevelke...

Kapcsolódó tartalom

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2020. július 16. csütörtök

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/