Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Újjászületett erdők: a bolygónk élni akar!

Anton Atanasov fotója a Pexels oldaláról

 Újjászületett erdők: a bolygónk élni akar!

 Egy új tanulmány bebizonyította, hogy egyes erdõs területek figyelemre méltóan képesek megújulni, ha lehetõségük adódik rá.

Egy új elemzés szerint 2000 óta egy Franciaország méretű erdőterület, természetesen újjászületett az egész világon. Ennyi erdő elegendő 5,9 gigatonnának megfelelő szén-dioxid elnyelésére, amely meghaladja az Egyesült Államok éves kibocsátását.

 Az erdőirtás forró pontjai világszerte megtalálhatók. Például az erdős területek újjáéledése a közelmúltban újra beköszöntött Peking északkeleti részén, Kína északi részén, miután a kormány erőfeszítéseket tett a súlyos porviharok miatt, ami nagyban hozzájárult a helyi növényzet feltöltéséhez. Egy másik jó példa Brazília északnyugati részén található, ahol a mezőgazdaság felhagyásával az erdős területek is újjáéledtek.

Amint ezek a példák mutatják, az erdők helyreállítását számos tényező vezérelte. Néhány tényező nem világos, és néhány az erdőgazdálkodás javításának eredménye, mások természetesek, például az erdőtüzek utáni regeneráció. Amint azt Kína nagy részeiben látjuk, az országos kormányzati politikák az erdőterület javítását is segítették néhány év alatt. Hasonló ígéreteket és politikákat hoztak a közelmúltban létre szerte a világon. 

Előítéletek az erszényesekről
Az utolsó ovis nyár
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2021. november 26. péntek

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/