Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

A szeretet ereje: a szklerózis multiplexes nagymamát 40 ember vitte fel a Tyson hegyre, hogy valóra váltsák gyermekkori álmát

Fotó: Horst Klotz

 A szeretet ereje: a szklerózis multiplexes nagymamát 40 ember vitte fel a Tyson hegyre, hogy valóra váltsák gyermekkori álmát

Fotó: Horst Klotz

Janelle Bostonnak 20 éves korában diagnosztizálták a szklerózis multiplexet, és most 55 éves, már nem képes néhány lépésnél többet járni. Amikor közzétette a Facebook-on gyermekkori álmát, amelyben azt kívánta, hogy felmásszon a Tyson-hegyre, egy közösség összegyűlt, hogy segítsen neki elérni a célját. Egy egyedi széket készítettek a számára egy helyi hegesztőszakember segítségével, és több mint 30 helyi fitnesz rajongó segített neki felmenni a hegyre, felváltva hordozva őt.

Februárban a Tully Community Cuppa & Chats Facebook csoport közzé tett egy felhívást, amelyben megkérdezte az embereket, hogy van-e valami olyan dolog az életükben, amit meg akartak csinálni, de még nem sikerült véghezvinni?  A kívánságok között szerepelt Boston asszony vágya arról, hogy felmászna a Tyson hegyre, amely a csoport adminisztrátorának Graham Sollittnak  felkeltette a figyelmét.

"Miután elolvastam a vágyát, gombócot éreztem a torkomban, és azt gondoltam: Istenem, meg kell próbálnunk csinálni valamit! "- mondta. - "Az a gondolatom támadt, hogy miért ne kérdeznénk meg a Tully Rugby League-t, hogy nem- e érdekelné őket egy hegyi edzés, és talán fel tudnák vinni Janelle-t egy edzés során."

Sollitt felvette a kapcsolatot a Tully Tigers rögbi bajnok klubjának elnökével, Anthony Emmivel, aki szívesen segített . "Azon gondolkodtam, hogy fogjuk ezt megcsinálni?" mondta. "Szerencsére Tracee Harrissal edzek, akit felkerestem, és megkérdeztem, szeretne-e segíteni, és ő benne volt."

Harris asszony egy helyi hegesztőt bízott meg, egy speciális szék elkészítésére, amelyben Boston asszonyt a hegyre fel tudják vinni.

Körülbelül 30 helyi fitnesz rajongó csatlakozott a rögbi klub tagjaihoz, hogy felváltva Boston asszonyt felvigyék az ötórás túrára. Harris asszony elmondta, hogy négy ember egyszerre tudta hordozni a széket, néhol azonban egy kis találékonyságot kellett felhasználniuk, a pálya nehezebb szakaszaiban.

"A meredekebb részeken mindenkit használtunk, tehát sorba álltunk, majd átadtuk kézről- kézre" - mondta és ezt addig folytattuk, amíg át nem jutottunk a meredek lejtőkön."

"A nő annyira boldog volt, hogy nem tudta levenni a mosolyt az arcáról - mondta. Végtelenül hálás volt, hogy olyan sok ember segített neki az álmát elérni."

Forrás: abc.net.au
Fotó: Horst Klotz
Egérfagyi
20.000 éves glyptodon lelet egy argentin farmer lá...
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2022. január 19. szerda

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/