Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

A legújabb Porsche tervezésű luxushajó : Royal Falcon One

Fotó: www.mansionglobal.com

 A legújabb Porsche tervezésű luxushajó​: Royal Falcon One

Egy Porsche-tervezésű szuper hajó egyedi megjelenéssel jelent meg nemrég a luxus jachtok piacán. 

A katamarán kéttörzsű hajó, amelynek két törzse egymással párhuzamos és egyforma. A katamaránt geometriája stabilizálja, tőkesúly nem kell bele. Ezáltal könnyebb, így kisebb a merülése, mint az egytörzsű hajóknak. A két törzset lehet úgy egymáshoz erősíteni, hogy hidrodinamikai ellenállása kisebb legyen, ezzel a hajónak kisebb hajtóerőre van szüksége az azonos sebesség eléréséhez.

 A két törzset összekapcsoló szerkezet az egyszerű pallótól a nagy felépítményekig terjed, ami kabinokat és/vagy rakteret foglal magába. mindemellett a két párhuzamos hajótest lábakként viselkedik, és az egész hajót a vízből kiemeli. A Royal Falcon Fleet vezérigazgatója és MA Zaman elnöke elmondta, hogy a nem megfelelő forma célja a jacht megkülönböztetése társaitól. Ez volt a szándék, amikor a szingapúri Royal Falcon Fleet felkereste a Studio FA Porsche-t - az ikonikus sportautó-gyártó leányvállalatát -, hogy segítsen „űrhajót készíteni a vízen" az osztrák székhelyű tervezőiroda szerint.

A Royal Falcon One vadonatúj 135 méteres  katamarán, amelyet a szingapúri Royal Falcon flotta fejlesztett ki. A Royal Falcon One egyedülálló dizájnnal büszkélkedhet az ikonikus Porsche Design Stúdió tervezéséből. Forradalmian új kialakítása a sokféle ház összes hatékony gazdasági tulajdonságát kínálja, a széles ablakok által nyújtott térbeli előnyökkel együtt, miközben a vendégek számára kívánatos esztétikai és funkcionális, mégis fényűző belső teret kínál. Öt kényelmes és tágas kabinnal rendelkezik. A főfedélzeten három vendég kabin található, a felső fedélzeten pedig a teljes fényszóró master suite, a saját fedélzettel, a VIP lakosztállyal együtt.

A belsőépítészet forradalmian új, a legmagasabb szintű luxust nyújtva a vendégeknek, és csak a legfinomabb bőröket és anyagokat használták fel a kortárs formatervezéshez, amely összhangban áll a szupermodern külső stílusával. A főszalon előtt a gondosan átgondolt belső elrendezés lehetővé teszi egy panorámás megfigyelő társalgó kialakítását, amely a jacht széles sugárirányát használja ki, és lenyűgöző szórakoztató hely.

 A fedélzeten a Royal Falcon One számos területén étkezhet és pihenhet. A felső napozóteraszon párnázott napozóágyakkal felszerelt jakuzzi, a fő fedélzeten pedig hátsó külső szalon található. A két hajótest elrejti a legénység helyiségeit.

Forrás: camperandnicholsons.com 

A leánykereső legény
Kismajom az óvodában

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2020. augusztus 13. csütörtök

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/