Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

A legújabb Porsche tervezésű luxushajó : Royal Falcon One

Fotó: www.mansionglobal.com

 A legújabb Porsche tervezésű luxushajó​: Royal Falcon One

Egy Porsche-tervezésű szuper hajó egyedi megjelenéssel jelent meg nemrég a luxus jachtok piacán. 

A katamarán kéttörzsű hajó, amelynek két törzse egymással párhuzamos és egyforma. A katamaránt geometriája stabilizálja, tőkesúly nem kell bele. Ezáltal könnyebb, így kisebb a merülése, mint az egytörzsű hajóknak. A két törzset lehet úgy egymáshoz erősíteni, hogy hidrodinamikai ellenállása kisebb legyen, ezzel a hajónak kisebb hajtóerőre van szüksége az azonos sebesség eléréséhez.

 A két törzset összekapcsoló szerkezet az egyszerű pallótól a nagy felépítményekig terjed, ami kabinokat és/vagy rakteret foglal magába. mindemellett a két párhuzamos hajótest lábakként viselkedik, és az egész hajót a vízből kiemeli. A Royal Falcon Fleet vezérigazgatója és MA Zaman elnöke elmondta, hogy a nem megfelelő forma célja a jacht megkülönböztetése társaitól. Ez volt a szándék, amikor a szingapúri Royal Falcon Fleet felkereste a Studio FA Porsche-t - az ikonikus sportautó-gyártó leányvállalatát -, hogy segítsen „űrhajót készíteni a vízen" az osztrák székhelyű tervezőiroda szerint.

A Royal Falcon One vadonatúj 135 méteres  katamarán, amelyet a szingapúri Royal Falcon flotta fejlesztett ki. A Royal Falcon One egyedülálló dizájnnal büszkélkedhet az ikonikus Porsche Design Stúdió tervezéséből. Forradalmian új kialakítása a sokféle ház összes hatékony gazdasági tulajdonságát kínálja, a széles ablakok által nyújtott térbeli előnyökkel együtt, miközben a vendégek számára kívánatos esztétikai és funkcionális, mégis fényűző belső teret kínál. Öt kényelmes és tágas kabinnal rendelkezik. A főfedélzeten három vendég kabin található, a felső fedélzeten pedig a teljes fényszóró master suite, a saját fedélzettel, a VIP lakosztállyal együtt.

A belsőépítészet forradalmian új, a legmagasabb szintű luxust nyújtva a vendégeknek, és csak a legfinomabb bőröket és anyagokat használták fel a kortárs formatervezéshez, amely összhangban áll a szupermodern külső stílusával. A főszalon előtt a gondosan átgondolt belső elrendezés lehetővé teszi egy panorámás megfigyelő társalgó kialakítását, amely a jacht széles sugárirányát használja ki, és lenyűgöző szórakoztató hely.

 A fedélzeten a Royal Falcon One számos területén étkezhet és pihenhet. A felső napozóteraszon párnázott napozóágyakkal felszerelt jakuzzi, a fő fedélzeten pedig hátsó külső szalon található. A két hajótest elrejti a legénység helyiségeit.

Forrás: camperandnicholsons.com 

Egy belga macska fertőződött meg a gazdája által ...
Bohócvers 1.

Kapcsolódó tartalom

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Lépj be
Vendég
2020. április 03. péntek

Captcha kép