Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

A Phraya Nakhon-barlang, Thaiföld

   A Phraya Nakhon-barlang, Thaiföld

 A barlang Thaiföld déli részén, a Khao Sam Roi Yot Nemzeti Park területén található. A barlangot tulajdonképpen két víznyelő alkotja, amelyek teteje nyitott, így a napfény könnyedén bevilágíthatja az egész belső teret. Bár hosszú az ide vezető út, kényelmes utak és lépcsők, valamint a nézőplatformok lettek itt kialakítva, hogy megcsodálható legyen a környezet.

A Phraya Nakhon-barlang, az ország egyik legszebb és leglenyűgözőbb barlangja. Nevét Nakhon Si Thammarat városállamának uralkodójától kapta, aki több mint 200 évvel ezelőtt, véletlenül fedezte fel a barlangot, amikor egy vihar a hajóját partra kényszerítette. Itt található a Kuha Karuhas pavilon, mely 1890-ben épült Chulalongkorn király rendelésével. A király a barlangban tett látogatásakor beleszeretett a hely szépségébe, csakugyan, mint később Prajadhipok (VII. Ráma) király, illetve a jelenlegi uralkodó, Bhumibol Adulyadej (IX. Ráma) király is.

Phraya Nakhon fő dísze az évszázadok óta, a természet által alakult egyedi cseppkövek és sztalagmitok. Az egyik barlangfalon láthatjuk a királyok által hagyott régi címeket. A tapasztalt turisták a barlang kora reggeli órákban történő látogatását javasolják, hajnalban ugyanis a felkelő nap sugarai varázslatosan megvilágítják ezt a hihetetlen környezetet.

Kaliforniai ürge vagy földi mókus? (Otospermophilu...
A sellő

Kapcsolódó tartalom

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2020. július 04. szombat

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/