Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

A Phraya Nakhon-barlang, Thaiföld

   A Phraya Nakhon-barlang, Thaiföld

 A barlang Thaiföld déli részén, a Khao Sam Roi Yot Nemzeti Park területén található. A barlangot tulajdonképpen két víznyelő alkotja, amelyek teteje nyitott, így a napfény könnyedén bevilágíthatja az egész belső teret. Bár hosszú az ide vezető út, kényelmes utak és lépcsők, valamint a nézőplatformok lettek itt kialakítva, hogy megcsodálható legyen a környezet.

A Phraya Nakhon-barlang, az ország egyik legszebb és leglenyűgözőbb barlangja. Nevét Nakhon Si Thammarat városállamának uralkodójától kapta, aki több mint 200 évvel ezelőtt, véletlenül fedezte fel a barlangot, amikor egy vihar a hajóját partra kényszerítette. Itt található a Kuha Karuhas pavilon, mely 1890-ben épült Chulalongkorn király rendelésével. A király a barlangban tett látogatásakor beleszeretett a hely szépségébe, csakugyan, mint később Prajadhipok (VII. Ráma) király, illetve a jelenlegi uralkodó, Bhumibol Adulyadej (IX. Ráma) király is.

Phraya Nakhon fő dísze az évszázadok óta, a természet által alakult egyedi cseppkövek és sztalagmitok. Az egyik barlangfalon láthatjuk a királyok által hagyott régi címeket. A tapasztalt turisták a barlang kora reggeli órákban történő látogatását javasolják, hajnalban ugyanis a felkelő nap sugarai varázslatosan megvilágítják ezt a hihetetlen környezetet.

Mindenki fája
Hangoskönyvek kicsiknek és nagyoknak, könyvkiadási...
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2022. január 24. hétfő

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/