Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

A nő 35 napig a melltartójában hordozta a talált tojást, hogy megmentse a kiskacsát

Kép: boredpanda.com

 A nő 35 napig a melltartójában hordozta a talált tojást, hogy megmentse a kiskacsát

 Betsy Ross (Kalifornia, Visalia)  három gyermek édesanyja, ám még mindig talált időt és türelmet, hogy még egyet befogadjon. 

Nem olyan régen, Betsy, a férje és a gyermekei a parkba mentek, hogy játsszanak. A család aztán észrevette, hogy valaki összetörte a kacsafészket, amely ott volt. Szomorú látvány volt, de közelebbi vizsgálat után egy apró, még mindig ép dologra bukkantak. Egy magányos tojásra. Annak ellenére, hogy volt egy apró repedése, nem szivárgott, így Betsy azonnal elgondolkodott, hogy mit tehetne, hogy megmentse, ami a feldúlt fészekben maradt. Hazavitte hát a tojást és elkezdte kikölteni, a melltartójában a saját testhőjével.

Kép: boredpanda.com

 "A gyermekeim nagyon idegesek voltak ... hiszen találtak egy magányos tojást egy kis repedéssel, amely nem szivárog, és arra kértek, hogy mentsem meg. Nem igazán gondoltam, hogy esélyem lenne rá, mert soha nem költöttem ki még tojást semmilyen formában, inkubátorban sem."

Kép: boredpanda.com

 "Nem engedhettem meg maguknak inkubátort, ezért felhívtam a helyi vadon védőket de azt mondták, hogy nem fogadnak be tojást. Ezután megkérdeztem, hogy amennyiben kiköltöm a tojást az állatkát befogadják- e, amire aztán igent mondtak. Tehát beillesztettem a tojást a melltartómba, hogy melegen tartsam, és elkezdtem kutatni az interneten, hogyan kell kikelteni egy kacsát."

Kép. boredpanda.com

 Megállapította, hogy a tojásnak melegre és nedvességre van szüksége, ezért úgy döntött, hogy ott tartja a tojást  ahol van. "A melleim izzadnak melegen (durva tudom)" - magyarázta. Csak annyit kellett tennie, hogy a tojást napi 4-5 alkalommal forgassa. "35 napig hordtam a melltartómban, és úgy  is aludtam. Plusz méretű lány vagyok, tehát nagyon jól illeszkedett a melleim közé. Amíg zuhanyoztam, a férjem tartotta. Arra gondoltam, hogy ha az anyakacsa elmegy enni akkor sem történik baja, így attól sem lesz, ha én elmegyek zuhanyozni. "

Kép: boredpanda.com

 "35 nap elteltével halk sipogást hallottam, és a csőr előbukkant a tojásból."

Kép. boredpanda.com

 Betsy ezután kutatni kezdett, mit kell tenni, amikor egy kiskacsa kikelt, és hogyan kell gondozni. Megtanulta, hogy abba kell hagynia a tojás forgatását, és hogy rengeteg páratartalomra van szüksége, így a nő elkezdett gondolkodni egy megfelelő környezet megteremtéséről. Végül Betsy lámpával, műanyag tartályból és egy tál vízből készített egy keltetődobozt.

Betsy betette a tojást a dobozba, és várt. Egy nap múlva valami rossznak tűnt, ezért felhívta az állatorvost. Az állatorvos azt mondta, hogy Betsynek lassan le kell hámoznia a héját, elkerülve a vénákat és ügyelve arra, hogy a kiskacsa orra ott legyen, ahol képes lélegezni. Betsy követte az utasításokat és végre sikerült lehámoznia a héjat probléma nélkül. 

Kép: boredpanda.com

 Amikor a kiskacsa megszületett, gyenge volt, nem igazán mozgott, néhány napig, de Betsy nem adta fel, segített neki vizet inni.

Kép: boredpanda.com

 „Egy nap felébredtünk, és ő sétált. Később megengedtem neki, hogy ússzon a kádban és a pocsolyában. "

Kép: boredpanda.com

 "Nappal velem szunyókált, és készítettem neki egy kis hordozót, hogy magammal tudjam vinni."

Kép. boredpanda.com

 "Mindig követett engem, és úgy tűnt, tudta, mikor hagyom magára, mert a férjem panaszkodott, hogy ül és sír. "

Kép: boredpanda.com

Forrás: boredpanda.com 

Elon Musk gyermekmentő kapszulájának története
Egérfagyi

Kapcsolódó tartalom

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2020. július 12. vasárnap

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/