Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

A lélek útján: Mi a lélek?

A lélek útján: Mi a lélek?

A lélek útján: Mi a lélek? 

 Világszerte 350 millióan szenvednek depresszióban, 300 millió az alkoholbetegek száma, 40 millió a skizofrén, és évente eléri az egymilliót az öngyilkosok száma. A pszichés betegségek az ezredfordulóra a második leggyakoribb betegségcsoporttá léptek elő. Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO becslése szerint 2020-ban a depresszió lesz a második legelterjedtebb betegség világszerte. Nem ennyire ijesztő ütemben, de folyamatosan emelkedik a skizofrénia, a különféle szorongásos betegségek, kóros személyiségzavar.

De vajon mi is maga a lélek? Hol lakik, és hogyan lehet definiálni?

Különösen napjainkban nehéz megfogalmazni, amikor minden elgépiesedett, a kapcsolatok elszürkültek, amikor mindenben mechanikus okokat és megoldásokat, "kézzel fogható" tényeket keresünk, és nincs türelmünk az álmodozásra, a befelé fordulásra.

Az ember ősidők óta hiszi, hogy nem lehet azonos csakis az anyagi testével: kell lennie benne egy halhatatlan energiának is, amelyből öntudata, érzelmei származnak, és ez nem más, mint a lélek. A tudomány legújabb felfedezései nemhogy cáfolják, de épp hogy igazolják azt, amit az ezotéria mindig is tudott: a lélek létezik, sőt, nemcsak az embereknek van lelke.

Az angol pszichológus, William McDougall bebizonyította, hogy a lélek súlya 210 gramm. McDougall kísérletei inkább csak tudománytörténeti szemszögből érdekesek, hiszen ma már tudjuk: az energiának nincs tömege, csak az anyagnak.

A lélekkel kapcsolatos kutatások már más irányból közelítik meg a kérdést, és sokkal meggyőzőbb eredményekre jutnak. Például a világhírű Masaro Emoto professzor bebizonyította, hogy emberi gondolattal, érzelmekkel hatni lehet a vízmolekulák kristályszerkezetére. A vízkristályok eltorzulnak, ha haraggal gondolunk rájuk, és gyönyörű mintázatba rendeződnek, ha szeretetet sugárzunk feléjük – márpedig ez esetben muszáj léteznie bennünk egy energiának, amellyel hatni tudunk az anyagra. Mi más lehetne hát, ha nem a lélek? A világ első aurafotója és Emoto kísérletei ugyanazt támasztják alá, amit az étel felszentelésének szokása a vallásokban ősidők óta ismer: felfokozott lelkiállapotban – például transz, ima, révület során – képesek vagyunk befolyásolni az anyagi világot is. Ezt csakis azért tehetjük meg, mert működik bennünk valami, ami nem anyag, hanem valami annál hatalmasabb: energia.

A léleknek, sokkal nagyobb fontossága van az életünkben, mint azt gondolnánk. Épp testben épp lélek- mondják , de valójában ez inkább fordítottan igaz. Épp léleknek épp lesz a teste. Tehát, ha egészségesek akarunk lenni, ideje befele fordulnunk és helyre tennünk magunkban a dolgokat. Itt nem csak a pszihés betegségekre gondolok. Saját rossz érzéseinkkel a legkülönfélébb betegségeket előidézhetjük a testünkben. Az ember csak másodsorban anyagi lény, elsősorban lelki. Csak rajtunk múlik milyen utat választunk, akarunk- e a lélek útján járni?

Az elkövetkezendő részekben arról mesélek, hogyan találhatjuk meg a földi boldogságot, csupán önmagunk megismerése által.

2, 4 millió ember küldte el a " névaláírását" a Ma...
A kis gyufaárus lány

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2020. november 26. csütörtök

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/