Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

A lélek útján: A mosoly hatalma

A lélek útján: A mosoly hatalma 

Darwin szerint nem azért mosolygunk, mert jól érezzük magunkat, hanem azért érezzük jól magunkat, mert mosolygunk. 

A mosoly hatalma jóval nagyobb, mint egy érzéskinyilvánítás és ezt tanítja a  spiritualitás is. A mosoly mindamellett, hogy megmutatja belső, általában pozitív hozzáállásunkat  egy bizonyos dologhoz, vagy személyhez, fordított irányban végzi a legnagyobb teremtő hatást. Vagyis magunknak tesszük a legjobbat vele. Azt hozza létre a belsőnkben, amit kifejez, így megtanítja számunkra, hogy pozitívnak kell lenni. Ezért érdemes erőltetned akkor is a mosolyt, ha éppen nincs hozzá kedved, ami mindamellett, hogy a boldogságizmaidat edzi, csodálatosan megteremti a belső békédet és harmóniádat.

Kutatások szerint a mosolygás ugyanúgy stimulálja az örömközpontunkat, mint például a csokoládé, azaz beindul az endorfin és szerotonin termelődése a szervezetünkben. Amint elönt a boldogságérzet, csökkennek a stresszhormonok a szervezetben, így a hosszú élet titkaként is gondolhatunk a mosolygásra.

De mi történik a külvilágban amikor mosolyogsz?

A mosoly nyitás a világgal szemben. Biztosan megfigyelted, amikor zárkózott emberrel találkozol ő nem mosolyog sem rád, sem másra. Ezzel is azt jelzi, hogy nem akar semmit sem tőled, sem a világtól. De amint valaki úgy közeledik feléd, hogy mosolyog, máris úgy érzed kinyitott egy ajtót, amelyen beléphetsz. Kutatások bizonyították, hogy ha mosolyt látunk valaki arcán, az arcizmaink feletti kontroll megszűnik, így képes ez az apró kis mozdulat egyik embertől a másikig vándorolni, miközben pozitív megerősítéseket adunk és kapunk vissza. Tehát minél többet mosolyogsz, annál mosolygósabbak és boldogabbak lesznek a körülötted élő emberek, és ennek hatására te magad is.

A mosoly a béke, a szeretet,, a boldogság üzenete. Benne van minden, ami az élet valódi értelmét adja. Ezek az értékek minden emberben ott vannak, de semmit sem érnek , ha elfojtjuk és azt nem adjuk át egymásnak. Az átadással erősítjük és tápláljuk egymásban és önmagunkban. A mosoly valóban egy kapu, amelyen keresztül egymás felé nyithatunk.

Természetesen nem vagyunk egyformák, s sokunknak nehéz megtenni az első lépést. De gondolj csak a sportra. Erős izmokkal tudsz nagy súlyokat mozgatni, s amennyiben mindig elmész a tűrőképességed határáig nőni kezd az izomzatod. Hasonló dolog történik az erőltetett mosollyal is, ha gyakorlod, építeni kezdi a belső harmóniádat, s végül már nem kell erőltetned, természetes és egyszerű lesz, s ami nem utolsó szempont elégedett, boldog emberré válsz.

A mosoly hatalmas erő, mert mögötte nincs elvárás, nincs gondolat, csak egyedül a szeretet érzése, egy olyan pozitív energia, amely az egész világot képes megváltoztatni! Mely mindamellett olyan képességgel is rendelkezik, hogy visszatalálva hozzád feltölt, boldoggá és még jobbá tesz téged. Általa még a borús értelem is derűssé válik.

Egy mindig őszintén mosolygó ember legyőzhetetlen. A mosolyodban van a te fényed, ami fényt gyújthat az emberek szívében. Miért várnál mindig mások mosolyára?  Mosolyogj te elsőnek! A te kezedben ott van egy olyan adu, ami sikeressé teheti az életedet. Egy olyan eszköz, amely az élet művészévé tehet, amennyiben elégszer használod. Mosolyogj hát mindig!

Az utolsó csukja be a kaput!
Kalóz mese
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2022. július 01. péntek

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/