Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

A legfurcsább állati törvények Amerikában

 A legfurcsább állati törvények Amerikában

Nem kétséges, hogy az emberek furcsák és az sem meglepő talán, hogy az évek során furcsa törvényeket kellett kidolgozniuk, hogy megvédjék saját magunkat a még furcsább impulzusoktól.

Vannak olyan törvények, különösen a háziállatainkat érintő törvények, amelyek célja néhány különösen irreális történés megakadályozása. Ezeknek a külföldi rendeleteknek egy részét alkalmazzák, míg mások ma a saját államukban és városukban egyszerűen csak ott lapulnak a törvénykönyvek oldalain. Következzenek tehát a  legszokatlanabb állati törvények Amerikában:

Törvény: A kutya tíz percnél hosszabb ideig kéregethet. Állam: Oregon

Szinte mindenhol idegesítő, ám Oregon Multnomah megyében büntethető is, ha a kutyád ugat és kéreget.  A törvény kimondja:  „Tilos minden embernek megengednie, hogy bármely állat bosszantást, riasztást vagy zajzavart keltsen bárki számára ugatással, zümmögéssel, sikoltozással, üvöltéssel, zúgással vagy más hasonló hanggal, amelyeket a tulajdonos vagy az állattartó életterén túl is lehet hallani. Törvénysértés abban esetben történik amikor az állati hangokról kimutatható, hogy a folyamatos zaj legalább tíz percig tart, vagy ismétlődik folyamatosan harminc percig. "

Törvény: A kutyák nem zaklathatják az autót. Állam: Kentucky

Ez elég indokoltan indul: „Az állattulajdonosok nem engedhetik meg, hogy bármikor is történjen állatokkal kapcsolatos zavaró tevékenység vagy állapot, ha az állatot ideiglenes vagy állandó gondozásában, őrizetében, ellenőrzésében, karbantartásában vagy birtokában tartja." De mi az állatokkal kapcsolatos zavaró tevékenység? Fort Thomas városának rendezése felsorol egy csomó dolgot, ami ide tartozik, beleértve az emberek vagy más állatok üldözését, az anyagi károkat és a túlzott zajt vagy szagot. Azonban a lista első eleme a „gyalogosok vagy áthaladó járművek zaklatása". 

Törvény: A macskák nem engedélyezettek a temetőkben. Állam: Wisconsin

A sötét temető körül besurranó fekete macska képe Halloweent idézi, ám a Wisconsini Sun Prairie-ban ez a macskák valamint a kutyák számára tilos , hiszen a temetőbe lépve megsértik a törvényt. A város szabályai szerint kivételt képeznek a kiképzett szolgálati és segítő kutyák. De mi van, ha  a bűnelkövetők számára a büntetés ismeretlen? Hogyan lehet megmondani a macskáknak, hogy kerüljék ki a temetőket?

Törvény: Büdös kutya tartása illegális.  Állam: Illinois

Lehet, hogy a kutyád nem szeret fürödni, de az illinoisi Galesburgban nincs sok választása.

A városi rendelet szerint "senki sem tarthat állatokat, baromfikat vagy szárnyasokat oly módon, hogy zaj, szag vagy egyéb okok miatt kellemetlenségeket vagy zavarást okozzon más személyek számára."

A jó hír: Lehet, hogy még nem tartóztatnak le, ha a kutyád szaga zavaró. Dave Christensen, a Galesburg-i rendõrség elnöke azt mondta: „Ritkán, vagy soha nem hajtjuk végre ezt a rendeletet, kivéve a beérkező alkalmi csirkepanaszok esetét"

Törvény: A nyulakat január és április között nem szabad fényképezni. Állam: Wyoming

Szeretnél állatokat fényképezni?  Sajnos Wyoming állam évek óta illegálissá tette a vadállatok, köztük a nyulak engedély nélküli fényképezését is. Még furcsább, hogy a törvényt csak minden év első hónapjaiban tartatják be.

Az 1921-es szabály szövege így szól: „Jogtalan ember vagy személyek számára az ezen állam vadon élő állatainak vagy madarainak a fényképezése január, február, március és április hónapokban tilos, kivéve az e cikkben leírt módon:

Bármely felelős személy, aki január, február, március és április hónapokban leakarja fényképezni ezen állam vadon élő állatait vagy madarait, öt (5,00 dollár) dollárt fizethet az állami vad- és halbiztos számára, és [ …] Megkapja az említett biztostól az engedélyt, amely az említett személyt feljogosítja arra, hogy fényképezhesse ezen állam bármely vadállatát vagy madarát az említett hónapokban. "

Törvény: Az állatok nem léphetnek be szépségszalonokba fodrászat céljából. Állam: Alaszka

Úgy gondoljuk, hogy a Juneau törvényhozói azt próbálták megfogalmazni, hogy a kutyák számára meg kell akadályozni a fodrászatot az emberi szalonban, nem pedig azt, hogy ők maguk jogilag nem képesek fodrászok lenni, de döntse el mindenki maga.

Törvény: A fekete macskáknak csengőt kell viselniük minden 13-ai pénteken.Állam: Indiana

Lick Springs polgárait annyira sújtotta triskaidekaphobia (a 13. péntek félelme), hogy 1939- ben elfogadták ezt a törvényt . Három évvel később a The New York Times így írt róla:

„Az önkormányzat minden fekete macskát csengő viselésére kötelez szeptember 13- án pénteken. Ezt az önkormányzati rendeletet, mint háborús intézkedést, a lakosság mentális terheinek enyhítésére alkották.  A gyakorlatot 1939. október 13- án, pénteken vezették be, és minden végzetes pénteken végrehajtották, a tavalyi év kivételével, amikor számos kisebb baj történt. "

Nincs szó arról, mi történt abban az évben, de az elmúlt évtizedekben úgy tűnik, mintha a macskák nyertek volna, mert ez a törvény már nem szerepel a könyvekben.

Törvény: A kutya vagy macska prémjének értékesítése illegális. Állam: Delaware

"Az a személy, aki a második fokú kutya- vagy macskafélék melléktermékeinek jogellenes kereskedelmében bűnös, ha tudatosan vagy gondatlanul értékesít, cserél, eladásra kínál, házi kutya vagy macska prémet, törvénysértést követ el ". 

Úgy tűnik, hogy ennek a törvénynek a célja, hogy megvédje a háziállatokat azoktól az emberektől, akik a prémjüket használják a tárgyak készítéséhez (és a fogyasztók védelmére, akik nem akarnak macskaprémes takarót), de úgy van megfogalmazva, hogy úgy tűnik, hogy a szőrgyűjtés komoly probléma Delaware-ben, ami elég furcsa, mert hallani sem lehet ilyet.

Törvény: Az aranyhal nem adható el annak, aki bingót játszik. Állam: Grúzia

Nagyon sok ember játszik bingót pénz vagy móka kedvéért, de ha ismersz olyan valakit, aki aranyhalat  vitt haza közülük, akkor tudd, hogy nem a grúziai Athén-Clarke megyében játszott. 

„Athén-Clarke megyében senki sem adhat át élő állatokat, halakat, hüllőket vagy madarakat díjként vagy egyéb versenyekre való belépés ösztönzéseként, és arra sem, hogy ösztönözze minden olyan üzleti megállapodás megkötését, amelyben az ajánlat a kereskedelem vonzására szolgál. "

A középső kőkorszaki kultúra 20 000 évvel tovább t...
Békákra vadászó pókok

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2021. január 25. hétfő

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/