Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

A középső kőkorszaki kultúra 20 000 évvel tovább tartott, mint azt eddig gondolták

Scott Webb fotója a Pexels oldaláról

 A középső kőkorszaki kultúra 20 000 évvel tovább tartott, mint azt eddig gondolták

 A kőkorszaki ősember kultúrája 20 000 évvel tovább tartott, mint azt korábban gondolták - állítja egy kutatócsoport, amelyet a Max Planck Embertörténeti Tudományok Intézete vezetett . A tanulmányból kiderül, hogy a középső kőkorszak eszközkészítési hagyományait, amelyekről azt hitték, hogy eltűntek 30 000 éve, Nyugat-Afrika egyes részein még11 000 évvel ezelőtt is használták.

Feltételezik, hogy a „kaparók" és a „pontok" néven ismert eszközöket teljesen kicserélték egy miniatürizált eszközkészlettel, amely jobban megfelel a vadászó-gyűjtögetők mobil csoportoknak. A modern Szenegál helyszínein talált kőkorszaki szerszámok bizonyítékai azonban azt mutatják, hogy 20 000 évvel később használták őket, mint amire számítottak.

„Nyugat-Afrika a valódi határa az emberi evolúciós vizsgálatoknak - szinte semmit sem tudunk arról, hogy mi történt itt a mély őstörténetben. Szinte mindent, amit tudunk az emberi eredetről, azt Afrika keleti és déli részének kis részein végzett felfedezéseiből raktuk össze"- mondta a tanulmány vezető szerzője, Dr. Eleanor Scerri.

Ennek kivizsgálására Dr. Scerri együttműködött Dr. Khady Niang-nal, a Cheikh Anta Diop Egyetemen, hogy kutatási expedíciót szervezzen Szenegál különböző régióiba.

Forrás: earth.com

Az orvos, aki csak akkor találkozik a páciensekkel...
Világító tengerpart, avagy a Sea Sparkle jelenség

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2021. február 25. csütörtök

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/