Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

A keverék kutyák

Keverék kutya

Fontos tudnivalók a kóbor kutyákról

A kóbor kutyák többsége keverék eb, így különösen fontos tudnunk róluk néhány dolgot.

 A kilencvenes években rettentő divatos volt a németjuhász, még jobban, mint most. Viszont nagyon kevesen tudtak csak bánni is velük, ezért sok németjuhász került utcára. Mai napig felfedezhető az utcán lévő kóbor ebek sokaságán a németjuhász rokonság.
A korcsok, ahogy nevezik általában a keverékeket, semmivel nem rosszabb társak az ember számára a fajtisztáknál. Vannak persze hátrányaik, ám előnyeik is.

Keverék kutya

 A keverék ebek szinte mindegyike nagyon szereti a családját. Rettentő kedvesek és barátkozósak. Így ha egy kedves társra vágyunk, mindenképp szerepelhet a listán a választásnál egy keverék is.
Ami még mellettük szól, az az, hogy egészségesebbek a fajkutyáknál, és sokukat nagyon könnyű tanítani.
Az egyetlen hibájuk valójában az, hogy nem tudjuk előre, milyen fajtajellemzőket fognak hordozni. De ha időt szánunk rá, akkor nevelésük közben minden kiderül.
A keverék kutyák tehát kicsit sem kevesebbek, csak nem tudjuk előre megmondani milyenek is lesznek valójában, mit örökölhettek szüleiktől és mit nem.
Sok helyen már vannak versenyek és kiállítások külön keverékeknek.
Ha valakinek ilyen kutyája van, semmiképpen ne kezelje úgy, mint egy alantas lényt. Az, akinek keverék kutyája van, sokszor nem úgy foglalkozik vele, mint ahogyan kéne. Holott a rengeteg szeretet, ami belőlük árad, felbecsülhetetlen. Őket is kell sétáltatni, de ha törődünk velük, annyira ragaszkodni kezdenek hozzánk, hogy alig lesz dolgunk a nevelésükkel, és igazi rajongást kapunk.
Bár a legegészségesebb kutyák közzé tartoznak, azért ők sincsenek vasból. Tehát oltás és féregtelenítés az kell.
Tehát akinek ilyen kutyája van, kezdjen el törődni vele, ha eddig esetleg nem tette volna. És akár kezdő kutyásoknak is tudom ajánlani őket. Meghálálják a szeretetet.

Fodor-Nagy Gergely

Mit tesz egy oposszum, ha megijed tőled?
Kalóz mese

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2020. november 26. csütörtök

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/