Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

A Himalája macska

 A Himalája macska

 A Himalája macskák a Perzsa macskák egyik típusa. Őseik a mai Irán területéről származnak. A török angóramacska és a Brit hosszúszőrű macskák keresztezéséből kialakult új faj. Luxusmacskaként tartották őket, ezért ma sem szeretnek egerészni.  Majd Amerikában tovább keresztezték a sziámival és így alakult ki a hibrid Himalája. Sok szervezet nem fogadja el külön fajtaként, ezért a Perzsákhoz sorolják.

Ragaszkodó macska hírében áll, amely inkább átölel és békén hagyja a függönyeid. Érzi a hangulatod és érzelmeid. Fontos, hogy nem csak érzi, hanem reagál is arra. Nagyon intelligens. Szeret játszani.

A Himalája egy nagy, zömök macska, rövid lábakkal. Csodálatos kék szemei ​a ​sziámitól származnak. Feje nagy és kerek, szeme is kerek és mindig kék. Rövid orrú, arca kicsi, füle lekerekített hegyes. A fejet rövid, vastag nyak és megtévesztően robusztus, izmos test támasztja alá. Lábai rövidek, vastagok és erősek, nagy, kerek, szilárd mancsa van. A farka rövid, arányos a macska testének hosszával. A himalájai bundája az egyik legjellemzőbb tulajdonsága, hosszú, vastag és fényes. A szőre hosszú, hatalmas fodros a nyak körül és az első lábak között.

Szőrzetápolási igényük: magas, napi szőrápolás szükséges. Vedlés: folyamatos szőrhullás jellemzi, ezért fontos a megfelelő szőrápolás mely segítségével csökkenthető a szőrlabdaképződés is. Javasolt a szőrlabdaképződés elleni tápok etetése.Filmajánló: Jetikölyök
“Házias” locsolóvers
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2021. november 28. vasárnap

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/