Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

A Furong, avagy a Hibiszkusz vízesés, Kína

 A Furong, avagy a Hibiszkusz vízesés, Kína

Kína Hunan tartományából már bemutattunk néhány elképesztően csodás helyet. A most bemutatott vízesés Hunan tartomány hegyekkel szabdalt vidékén rejtőzik. A fölötte épült település hosszú időn át Wangcun néven volt ismert, ám később egy, a 80-as évek végén itt forgatott, nagy sikerű film (Hibiscus Town) hatására átnevezték. 2007 óta hivatalosan is a Furong nevet viseli, mely magyarul hibiszkuszt jelent. A város képét meghatározó 40 méter széles vízesés a Jüan-folyó legnagyobb mellékfolyója zuhan, s éjszakánként fényárban tündököl.

A sziklára épült Wangcun eredeti lakói a vendégszeretetükről ismert, kisebbségben élő Tujiák voltak, a mai Furongot a Tujia és Han népcsoport közös leszármazottai lakják. A várost zöld hegyek és folyók veszik körül. A legmagasabb része 927 méter, a legalacsonyabb pedig 139 méter. Látni lehet a kanyargós ösvényeket és a Tujia Diaojiaolou épületeket a folyó mellett, amint belépünk a településbe. Furong ókori városának látnivalói, amelyeket nem szabad kihagyni, ha már itt járunk:a  Furong-vízesés, a Wuli Pala utca, a Tusi-palota, a Xizhou bronzoszlop és a Tujia ősi-barlang emlékművei.

A vízesés kb. 40 méter széles, 60 méteres esési magassággal látványosnak tűnik az esős évszakban, júniustól augusztusig. A vízesés " függöny" mögött sétálni olyan, mintha egy kristálypalotába csöppentünk volna.

Forrás: erdekesvilag.hu, topchinatravel.com

A farkas és a számolás…
Koca anyó

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2020. augusztus 13. csütörtök

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/