Fotó: AFP / ULI DECK / DPA / dpa Picture-Alliance

 A 9 éves belga fiú decemberben diplomázik az egyetemen

 A belga Laurent Simons villamosmérnöknek tanul az Eindhoveni Műszaki Egyetemen (TUE) – írja a CNN.  Iskolájában tanárai hamar felfedezték zsenialitását, ezért sorra adták neki a teszteket, hogy felmérjék tudását. A fiú szülei orvosok, de még ők sem találtak magyarázatot gyermekük képességeire. Laurent olyan jól teljesít a TUE-n, hogy engedélyt kapott rá, hogy gyorsabban végezze el a képzést. Sjoerd Hulshof, az egyetem alapképzésért felelős igazgatója szerint a fiú a leggyorsabban tanuló diák, aki valaha a TUE-re járt.

Oktatói szerint a gyermek nemcsak intelligens, de szimpatikus is. A fiú szüleit már több neves külföldi egyetem is megkereste, hogy a gyermek náluk folytassa tanulmányait. Laurent célja az, hogy orvsotudományt is tanuljon, hiszen mesterséges szerveket akar majd készíteni. Szülei azonban azt szeretnék, ha a kikapcsolódásra is jutna ideje. "Meg kell találni az egyensúlyt a gyermekkora és tehetsége között "– mondta Alexander Simons.

A kilencéves fiú jó úton halad, hogy elvégezze az egyetemet, várhatóan idén decemberben fog lediplomázni.

A gyermek apja, Alexander Simons szerint később, a mesterdiploma megszerzése után Laurent PhD-programra is pályázni fog.

Forrás: 24.hu