Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/

A 9 éves belga fiú decemberben diplomázik az egyetemen

Fotó: AFP / ULI DECK / DPA / dpa Picture-Alliance

 A 9 éves belga fiú decemberben diplomázik az egyetemen

 A belga Laurent Simons villamosmérnöknek tanul az Eindhoveni Műszaki Egyetemen (TUE) – írja a CNN.  Iskolájában tanárai hamar felfedezték zsenialitását, ezért sorra adták neki a teszteket, hogy felmérjék tudását. A fiú szülei orvosok, de még ők sem találtak magyarázatot gyermekük képességeire. Laurent olyan jól teljesít a TUE-n, hogy engedélyt kapott rá, hogy gyorsabban végezze el a képzést. Sjoerd Hulshof, az egyetem alapképzésért felelős igazgatója szerint a fiú a leggyorsabban tanuló diák, aki valaha a TUE-re járt.

Oktatói szerint a gyermek nemcsak intelligens, de szimpatikus is. A fiú szüleit már több neves külföldi egyetem is megkereste, hogy a gyermek náluk folytassa tanulmányait. Laurent célja az, hogy orvsotudományt is tanuljon, hiszen mesterséges szerveket akar majd készíteni. Szülei azonban azt szeretnék, ha a kikapcsolódásra is jutna ideje. "Meg kell találni az egyensúlyt a gyermekkora és tehetsége között "– mondta Alexander Simons.

A kilencéves fiú jó úton halad, hogy elvégezze az egyetemet, várhatóan idén decemberben fog lediplomázni.

A gyermek apja, Alexander Simons szerint később, a mesterdiploma megszerzése után Laurent PhD-programra is pályázni fog.

Forrás: 24.hu

2019-es újítások: Egy drón, amely belefér egy kato...
Korábbi klímaváltozás okozta kihalások Ausztráliáb...

Kapcsolódó tartalom

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2020. május 30. szombat

Captcha kép