Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

A 9 éves belga fiú decemberben diplomázik az egyetemen

Fotó: AFP / ULI DECK / DPA / dpa Picture-Alliance

 A 9 éves belga fiú decemberben diplomázik az egyetemen

 A belga Laurent Simons villamosmérnöknek tanul az Eindhoveni Műszaki Egyetemen (TUE) – írja a CNN.  Iskolájában tanárai hamar felfedezték zsenialitását, ezért sorra adták neki a teszteket, hogy felmérjék tudását. A fiú szülei orvosok, de még ők sem találtak magyarázatot gyermekük képességeire. Laurent olyan jól teljesít a TUE-n, hogy engedélyt kapott rá, hogy gyorsabban végezze el a képzést. Sjoerd Hulshof, az egyetem alapképzésért felelős igazgatója szerint a fiú a leggyorsabban tanuló diák, aki valaha a TUE-re járt.

Oktatói szerint a gyermek nemcsak intelligens, de szimpatikus is. A fiú szüleit már több neves külföldi egyetem is megkereste, hogy a gyermek náluk folytassa tanulmányait. Laurent célja az, hogy orvsotudományt is tanuljon, hiszen mesterséges szerveket akar majd készíteni. Szülei azonban azt szeretnék, ha a kikapcsolódásra is jutna ideje. "Meg kell találni az egyensúlyt a gyermekkora és tehetsége között "– mondta Alexander Simons.

A kilencéves fiú jó úton halad, hogy elvégezze az egyetemet, várhatóan idén decemberben fog lediplomázni.

A gyermek apja, Alexander Simons szerint később, a mesterdiploma megszerzése után Laurent PhD-programra is pályázni fog.

Forrás: 24.hu

Mindenki fája
Orosz kutatók új, sajátos ásványokat fedeztek fel ...

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2020. november 26. csütörtök

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/