Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

78 éve legjobb barátok!

Kép: boredpanda.com

 78 éve legjobb barátok!

 A mai világban sokan úgy gondolják, nincs szükségük barátokra. Az emberek nehezen kötnek barátságokat , vagy azért, mert nincs alkalmuk, vagy azért, mert idejük nem engedi, olyan is akad aki azért, mert úgy érzi nincs szüksége rá. Vannak azonban kivételek, és úgy gondolom ők a szerencsésebbek, de  barátságok amennyiben kialakulnak, különböző okokból meg is szűnhetnek. Kevesen vannak, akik egész életükben fenn tudják tartani gyermekkorban megkötött barátságukat.

Olive Woodward és Kathleen Saville már 78 éve a legjobb barátok.  Az iskolában találkoztak, amikor mindketten 11 évesek voltak, és 1941-ben Nottinghamben, Ravenshead Schoolban egy osztályban ültek egymás mellett.  A pár gyorsan legjobb barátokká vált és megtartották a köztük kialakult köteléket, miközben felnőttek is. A családi élet sem szakította el őket. Mindkét férj ugyanabban a társaságban, a Coal Board-ban dolgozott, és így ismét egyazon úton haladtak. Csakúgy, mint gyermekkorukban, nagyon könnyű volt közel maradni egy életen át. Barátságuk olyan erős, hogy ugyanabba a gondozóházba költöztek azért, hogy továbbra is még több időt tölthessenek együtt.

Az élet nemcsak a napfény és a szivárvány számukra sem. Kathleen 1989-ben elvesztette a férjét 35 évi házasság után, és egyedül élt, miután elhunyt, a tavalyi évig, amikor beköltözött a mansfieldi Berry Hill Park gondozóházába. Olive férje 15 évvel hosszabb ideig élt, mint Kathleené, és 2004-ben hunyt el. A férjével együtt Olive-nek két lánya, öt unokája és négy unokája van. Miután egy ideig egyedül élt, végül úgy döntött, hogy csatlakozik legjobb barátjához, és nemrégiben ugyanabba a gondozóházba költözött, csak hogy több időt töltsön a legjobb barátnője mellett.

"És ha nem ez a barátság célja, akkor nem tudjuk, mi az."

Az imádnivaló hölgyek az idős otthon legrégebbi lakosai, de azt mondják, hogy annak ellenére, hogy valójában 89 évesek, 63 évesnek tűnnek. Azt mondják, hogy hosszú távú barátságuk titka az, hogy soha nem vitatkoznak, és elmondják egymásnak mindig őszintén, amit gondolnak. 

"Nagyon örülök, hogy itt van az Olive, olyanok vagyunk, mint két kuncogó iskoláslány."

Forrás: boredpanda

Kép: boredpanda.com
Kalóz mese
2019-es újítások: Egy drón, amely belefér egy kato...
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2022. augusztus 19. péntek

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/