Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

7 új pókfajtát fedeztek fel Ausztráliában

 7 új pókfajtát fedeztek fel Ausztráliában

 Hét új típusú pókot fedeztek fel Ausztráliában, ahogy az újonnan közzétett kutatás ismerteti. A cikk a Zootaxa , az állati taxonómiáról szóló folyóirat legfrissebb kiadásában jelent meg , a beszámolót Victoria Schwert arachnológus írta. A példányok többsége Nyugat-Ausztráliából származott, ahol ebből öt apró pókot találtak. A másik kettőt Viktoriában és Dél-Ausztráliában fedezték fel.

Kép. hiradó.hu

 A páva pókok ismertek bonyolult mintáikról, amelyeket párzási rítusuk részeként használnak párjuk vonzására, hasonlóan a pávákhoz. Míg a táncoló pókokról készült videofelvételek igen népszerűek online, bizonyos nőstények elfogyasztják udvarlóikat, ha táncuk nem nyűgözi le őket.

A Maratus constellatus melyet Kalbarriban találtak meg, Vincent van Gogh, a Csillagos éjszaka festményéről kapta a nevét. A többi új pók elnevezései: Maratus azureus, a Maratus laurenae, a Maratus noggerup, a Maratus suae, a Maratus volpei és a Maratus inaquosus. Néhányukat azokról az emberekről neveztek el, akik felfedezték őket.

Az új pókokkal már 48-ra nőtt az ismert pávapókfajok száma. Többségük Dél-Ausztráliában él, testméretük 3-5 milliméter, a fiatalok testhossza alig éri el a fél millimétert. A kutató szerint a táncoló pókok, amelyek mellesleg az emberre nézve ártalmatlanok, igen népszerűnek bizonyultak a pókiszonyban szenvedők között is.

Kép: hłradó.hu

Forrás:   cdn.newsapi.com.au , híradó.hu

Az igazságos király
Ókori szeszfőzdét tártak fel Kínában
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2021. november 28. vasárnap

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/