Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

7 új pókfajtát fedeztek fel Ausztráliában

 7 új pókfajtát fedeztek fel Ausztráliában

 Hét új típusú pókot fedeztek fel Ausztráliában, ahogy az újonnan közzétett kutatás ismerteti. A cikk a Zootaxa , az állati taxonómiáról szóló folyóirat legfrissebb kiadásában jelent meg , a beszámolót Victoria Schwert arachnológus írta. A példányok többsége Nyugat-Ausztráliából származott, ahol ebből öt apró pókot találtak. A másik kettőt Viktoriában és Dél-Ausztráliában fedezték fel.

Kép. hiradó.hu

 A páva pókok ismertek bonyolult mintáikról, amelyeket párzási rítusuk részeként használnak párjuk vonzására, hasonlóan a pávákhoz. Míg a táncoló pókokról készült videofelvételek igen népszerűek online, bizonyos nőstények elfogyasztják udvarlóikat, ha táncuk nem nyűgözi le őket.

A Maratus constellatus melyet Kalbarriban találtak meg, Vincent van Gogh, a Csillagos éjszaka festményéről kapta a nevét. A többi új pók elnevezései: Maratus azureus, a Maratus laurenae, a Maratus noggerup, a Maratus suae, a Maratus volpei és a Maratus inaquosus. Néhányukat azokról az emberekről neveztek el, akik felfedezték őket.

Az új pókokkal már 48-ra nőtt az ismert pávapókfajok száma. Többségük Dél-Ausztráliában él, testméretük 3-5 milliméter, a fiatalok testhossza alig éri el a fél millimétert. A kutató szerint a táncoló pókok, amelyek mellesleg az emberre nézve ártalmatlanok, igen népszerűnek bizonyultak a pókiszonyban szenvedők között is.

Kép: hłradó.hu

Forrás:   cdn.newsapi.com.au , híradó.hu

Női rejtély a szerzetes hegyen? Avagy az Athos- he...
Kalóz mese
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2021. június 14. hétfő

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/