Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Legalább 380 bálna és delfin pusztult el, miután partrasodródtak Ausztráliában

Kép: korkep. sk

 Legalább 380 bálna és delfin pusztult el, miután partrasodródtak Ausztráliában

Videó itt: Indavideó

A tragédia a tasmániai Macquarie kikötő partját sújtotta, miután az elmúlt héten 480 bálna sodródott a partra. A megmentésükre nagyszabású mentőakció kezdődött, amelyben negyven tudós, húsz rendőr, helyi halászok és számos önkéntes vett részt. 

Legalább 380-an elpusztultak, a természetvédők erőfeszítéseinek hála  88-at sikerült visszasegíteni az óceánba, de várhatóan csak 20-an maradnak életben a tengerparton tartózkodók közül. 

Nic Deka irányította a mentést a tasmániai part és a vadon élő állatokkal foglalkozó szolgálatok  élén. Az elhullott bálnák felkutatását és eltávolítását megkezdték, mind a homokpartokon, mind a vízben. A kísérleti bálnák 6,7 méter hosszúak lehetnek, ami jelentős hajózási veszélyt jelent a kikötőben lévő hajók számára. Egy 32 méteres uszály segítségével, amelyhez daru van rögzítve, a tetemeket a nyílt óceánra vontatják, hogy természetes úton lebomoljanak. 

Hírügynökségi jelentések szerint ez a legnagyobb tömeges bálnapusztulás Ausztrália történetébenA bálnák tömeges partra vetődése nem ritka jelenség Tasmánia partvidékén, de az utóbbi tíz évben egyszerre ilyen nagy számú állat nem esett csapdába.

Háziállatok gyűlése
A Csévi-szirtek barlangjai I.
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2022. január 19. szerda

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/