Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Legalább 380 bálna és delfin pusztult el, miután partrasodródtak Ausztráliában

Kép: korkep. sk

 Legalább 380 bálna és delfin pusztult el, miután partrasodródtak Ausztráliában

Videó itt: Indavideó

A tragédia a tasmániai Macquarie kikötő partját sújtotta, miután az elmúlt héten 480 bálna sodródott a partra. A megmentésükre nagyszabású mentőakció kezdődött, amelyben negyven tudós, húsz rendőr, helyi halászok és számos önkéntes vett részt. 

Legalább 380-an elpusztultak, a természetvédők erőfeszítéseinek hála  88-at sikerült visszasegíteni az óceánba, de várhatóan csak 20-an maradnak életben a tengerparton tartózkodók közül. 

Nic Deka irányította a mentést a tasmániai part és a vadon élő állatokkal foglalkozó szolgálatok  élén. Az elhullott bálnák felkutatását és eltávolítását megkezdték, mind a homokpartokon, mind a vízben. A kísérleti bálnák 6,7 méter hosszúak lehetnek, ami jelentős hajózási veszélyt jelent a kikötőben lévő hajók számára. Egy 32 méteres uszály segítségével, amelyhez daru van rögzítve, a tetemeket a nyílt óceánra vontatják, hogy természetes úton lebomoljanak. 

Hírügynökségi jelentések szerint ez a legnagyobb tömeges bálnapusztulás Ausztrália történetébenA bálnák tömeges partra vetődése nem ritka jelenség Tasmánia partvidékén, de az utóbbi tíz évben egyszerre ilyen nagy számú állat nem esett csapdába.

Új lakóval gazdagodott a Szegedi Vadaspark
A középső kőkorszaki kultúra 20 000 évvel tovább t...

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2021. január 20. szerda

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/