Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

27 000 dollár bírság egy bálna borjú megmentéséért ?

 27 000 dollár bírság egy bálna borjú megmentéséért ?


 Egy adománygyűjtő szervezet egy nap alatt több mint 12 000 dollárt gyűjtött, hogy fedezze egy olyan ember költségeit, akit pénzbírsággal büntethetnek az ausztráliai cápahálóba csapdába esett bálna borjú megmentéséért.

Egy amatőr búvár, aki május 19-én, kedden szabadon búvárkodott az aranypartnál, észrevett a cápahálókban egy fogságba esett bálna borjút - jelentette az ABC News.

A bálna abba a  cápahálóba tekeredett, amelyeket a strandok körül helyeztek el, hogy a cápák ne menjenek túl közel a parthoz. A bálna körülbelül 8-9 méter mélyen volt, és elég jól be volt gabalyodva a kötélbe. A bálnák emlősök, és lélegezniük kell. Ha hosszabb ideig víz alatt vannak megfulladhatnak.

Miután a bálnát egy dokumentumfilm forgató személyzet észrevette reggel 7-kor, felhívták a helyi hatóságokat, ámde két óra elteltével sem történt semmi a mentés érdekében. Django elindította egyszemélyes mentési akcióját, amelyet a legénység dokumentált. Djangonál búvárkés volt, de a bálna ki tudott szabadulni anélkül, hogy használta volna, miután a vízből többször kiemelkedett levegőt venni. A bálna sérült volt, de a háló mélyedt bele a testébe, az sebezte meg. 

A sérülések ellenére a bálna kiszabadult, és elúszott az óceánba. Az ABC News jelentése szerint Django halászati tisztviselők vizsgálata alatt áll, akik pénzbírsággal fenyegették őt. Django elutasította a bírság összegének megerősítését, de azokra a személyekre, akik kárt okoznak a cápahálókban 26 690 AUS dollár bírságot lehet kiszabni. 

Az írás idején Mark Furner Queenslandi halászati miniszter megerősítette, hogy kivizsgálja az eseményeket, de azt állítja, hogy Django még nem kapott bírságot.

Mindenesetre a támogatók gyorsan felállítottak egy GoFundMe-t , hogy pénzt gyűjtsenek Django számára, akit "helyi legendának" tartanak, arra az esetre, ha pénzbírságot szabnának ki.

Forrás: IFLScience!

Kép: IFLScience!
Öcsi az uszodában
Mindenki fája

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2021. január 16. szombat

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/