Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

2025- ben nyit az első űrhotel

 2025- ben nyit az első űrhotel

 Előbb vagy utóbb az űrutazás csak egy újabb választható üdülési forma lesz.

A Von Braun űrállomás a jelenlegi Nemzetközi Űrállomáson (ISS) alkalmazott technológiára épül, ám az elődjével ellentétben ebben lesz mesterséges gravitáció, ami egy hosszabb távú látogatást sokkal kényelmesebbé tesz majd. A design Wernher von Braun 1950-es évekből származó elképzelésein alapul.

A szálloda egy 190 méter átmérőjű kerékből áll, ami forgás közben olyan gravitációs erőt fog létrehozni, mint ami a Holdon is tapasztalható.A kerék körül 24 különálló modul lesz felszerelve, alvóhelyekkel és más funkciókkal. Egy csomó más olyan dolog is lesz, mint az óceánjáró hajókon: éttermek, bárok, zenei koncertek, filmvetítések és oktató előadások.

 Néhány modult magán célra fognak kiadni, másokat tudományos célokra adnak majd bérbe a kormányoknak. Összességében a Gateway Alapítvány az állomás befogadó képességét körülbelül 400 főre becsüli.

A Gateway Alapítvány úgy tervezi, hogy az űrszálloda 2025-re működőképes lesz, és hetente 100 turista befogadására lesz alkalmas. Mivel az általános költségek még mindig nagyon magasak, néhány évig valószínű, hogy az űrturizmus csak a szupergazdagok számára lesz elérhető, a Gateway Alapítvány célja azonban az, hogy az űrutazást bárki számára elérhetővé tegye.

Nagyboldogasszony napja
Szín-játék
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2022. január 19. szerda

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/