Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

2025- ben nyit az első űrhotel

 2025- ben nyit az első űrhotel

 Előbb vagy utóbb az űrutazás csak egy újabb választható üdülési forma lesz.

A Von Braun űrállomás a jelenlegi Nemzetközi Űrállomáson (ISS) alkalmazott technológiára épül, ám az elődjével ellentétben ebben lesz mesterséges gravitáció, ami egy hosszabb távú látogatást sokkal kényelmesebbé tesz majd. A design Wernher von Braun 1950-es évekből származó elképzelésein alapul.

A szálloda egy 190 méter átmérőjű kerékből áll, ami forgás közben olyan gravitációs erőt fog létrehozni, mint ami a Holdon is tapasztalható.A kerék körül 24 különálló modul lesz felszerelve, alvóhelyekkel és más funkciókkal. Egy csomó más olyan dolog is lesz, mint az óceánjáró hajókon: éttermek, bárok, zenei koncertek, filmvetítések és oktató előadások.

 Néhány modult magán célra fognak kiadni, másokat tudományos célokra adnak majd bérbe a kormányoknak. Összességében a Gateway Alapítvány az állomás befogadó képességét körülbelül 400 főre becsüli.

A Gateway Alapítvány úgy tervezi, hogy az űrszálloda 2025-re működőképes lesz, és hetente 100 turista befogadására lesz alkalmas. Mivel az általános költségek még mindig nagyon magasak, néhány évig valószínű, hogy az űrturizmus csak a szupergazdagok számára lesz elérhető, a Gateway Alapítvány célja azonban az, hogy az űrutazást bárki számára elérhetővé tegye.

Legek az állatvilágban - a lajhár
Katica keringő

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2020. november 26. csütörtök

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/